Είναι επίσημο, το πρώτο Hyper-GT έρχεται. Είναι η McLaren Speedtail, η νέα προσθήκη στη σειρά Ultimate Series της μάρκας και το ταχύτερο αυτοκίνητο σε τελική ταχύτητα που κατασκευάστηκε ποτέ στο Woking. Η McLaren ανακοινώνει ότι θα ξεπερνάει ακόμη και την τελική ταχύτητα των 389 km/h της θρυλικής McLaren F1.

Το νέο αυτό έρχεται σε συνέχεια της ανακοίνωσης του Mike Flewitt, CEO της McLaren Automotive, κατά τη διάρκεια της έκθεσης στη Γενεύη νωρίτερα φέτος. Η πρώτη αποκάλυψη της McLaren Speedtail θα γίνει αργότερα μέσα στη χρονιά και ήδη 106 πελάτες -αρκετά έυποροι για να μπορέσουν να αποκτήσουν μία- έχουν ήδη προσκληθεί για τη δουν πρώτοι από κοντά.

Η Speedtail θα είναι η ταχύτερη (σε ευθεία γραμμή) αλλά και η πολυτελέστερη McLaren από όλες. Θα έχει 3-θέσια διάταξη εσωτερικού με τον οδηγό να κάθεται στο κέντρο. Όπως ακριβώς συνέβαινε και στην F1. Την κίνηση θα αναλαμβάνει ένα υβριδικό σύνολο βενζίνης-ρεύματος, αρκετά ικανό για να προσφέρει τις extreme επιδόσεις ενός hypercar.

Η παραγωγή θα ξεκινήσει προς το τέλος της επόμενης χρονιάς και κάθε μία McLaren Speedtail θα κατασκευάζεται από τη McLaren Special Operations (MSO) σύμφωνα με τις προτιμήσεις του κάθε αγοραστή.

Δείτε ακόμη:

Η McLaren 600LT είναι η νέα προσθήκη στις θρυλικές Longtail