Διέρρευσαν εικόνες του Megane R.S.

Μπορεί τα επίσημα αποκαλυπτήρια του νέου Megane R.S. να προγραμματίζονται για το Σεπτέμβρη στην έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, ωστόσο το νέο hot-hatch της Renault είναι ήδη έτοιμο και βεβαίως δε γλίτωσε μια αδιάκριτη φωτογράφιση από κάποιον που είχε πρόσβαση στα ενδότερα της Renault Sport.

Χωρίς καμουφλάζ λοιπόν και σε ένα λαχταριστό κόκκινο χρώμα, το νέο Renault Megane R.S. είναι με απλά λόγια αυτό που περιμέναμε. Άλλωστε τη σιλουέτα του την είχε προδώσει και το καμουφλαρισμένο μοντέλο που είδαμε εδώ κι εδώ, ωστόσο αυτή τη φορά η εικόνα είναι πολύ πιο ξεκάθαρη. Για πρώτη φορά έχουμε και μια πεντακάθαρη εικόνα του αεραγωγού στο τελείωμα του εμπρός φτερού, αλλά και του πίσω μεγάλου διαχύτη με την κεντρικά τοποθετημένη εξάτμιση.

Τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής:

Είναι επιβεβαιωμένο πως το νέο Megane R.S. θα διατίθεται με δύο συστήματα μετάδοσης: ένα με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων και ένα με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη EDC. Θα είναι το πρώτη της γενιάς των hot-hatch που θα διατίθεται με σύστημα τετραδιεύθυνσης, το λεγόμενο 4CONTROL, το οποίο προσφέρει σημαντικά καλύτερη συμπεριφορά στις στροφές αλλά και ακρίβεια στο τιμόνι. Αντίστοιχη τεχνολογία συναντούμε σε αυτοκίνητα μεγαλύτερης κατηγορίας, όπως για παράδειγμα η Porsche 911 GT3.

Τα επίσημα αποκαλυπτήρια θα γίνουν του Σεπτέμβριο, στην έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης και οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν την άνοιξη του 2018.

Τι δεν γνωρίζουμε:

Μυστήριο παραμένει το ποιος κινητήρας θα κινεί το κορυφαίο Megane. Οργιάζουν οι φήμες για υιοθέτηση του 1.8 Turbo της νέας Alpine A110, ωστόσο με βελτιώσεις και αυξημένη ισχύ κοντά στους 300 ίππους. Δεν αποκλείεται πάντως να δούμε και έναν καινούριο 2-λιτρο turbo κινητήρα. Σε κάθε περίπτωση, λίγη υπομονή θα ρίξει φως στην υπόθεση…

Μέχρι τότε πάντως μπορείτε να ξαναδείτε το POV video μας με το Ford Focus RS στην πίστα.