Όχι, δεν μπερδέψαμε τις φωτογραφίες! Αυτό είναι το νέας γενιάς Mitsubishi ASX για την αγορά της Ευρώπης ή για να το θέσουμε αλλιώς ένα Renault Captur με τους ρόμβους της Mitsubishi.

Η Mitsubishi επιστρέφει στην ραγδαία αναπτυσσόμενη αγορά των μικρών SUV στην Ευρώπη με το νέο ASX. Μια κίνηση που βασίζεται σχεδόν εξολοκλήρου στη συμμαχία των Renault-Nissan-Mitsubishi οι οποίες από κοινού εξέλιξαν την πλατφόρμα CMF-B για τα μικρά τους SUV. Μόνο που τώρα οι Ιάπωνες εκμεταλλεύονται ακόμη περισσότερο τους συμμάχους τους, αφού το νέο Mitsubishi ASX είναι στο μεγαλύτερο του μέρος (αν όχι όλο) ένα Renault Captur. Το νέο ASX λοιπόν θα κατασκευάζεται στην Ισπανία και αναμένεται στην αγορά τον Μάρτιου του 2023.

2023 Mitsubishi ASXΠροφανώς και οι ομοιότητες με το γαλλικό μοντέλο είναι παραπάνω από ορατές. Στην πράξη τα στοιχεία που αλλάζουν στο Mitsubishi ASX είναι η μάσκα με το χαρακτηριστικό Dynamic Shield της ιαπωνικής φίρμας και τα σήματα της μάρκας στη θέση αυτών της Renault. Η υπόλοιπη σχεδίαση, τα φώτα και όλα τα πάνελ του ASX είναι κοινά με το Captur, ενώ στο κέντρο της πίσω πόρτας υπάρχει ολογράφως το Mitsibishi.

Στο εσωτερικό η εικόνα είναι παραπάνω από γνώριμη και πρακτικά αλλάζει μόνο το λογότυπο στο κέντρο του τιμονιού. Έτσι έχουμε την ίδια σχεδίαση με το Captur από άκρη σε άκρη, τα ίδια χειριστήρια, ακόμη και την ίδια οθόνη για το σύστημα infotainemnt.

Η νέα γενιά Mitsubishi ASX θα εξοπλίζεται με μια γκάμα κινητήρων που σχεδιάστηκαν για την αγορά της Ευρώπης. Έτσι στην κορυφή της γκάμας θα βρεθεί το plug-in hybrid (PHEV)  μοντέλο με κινητήρα βενζίνης 1,6lt, δύο ηλεκτροκινητήρες και το αυτόματο multi-mode  κιβώτιο της Renault. Θα ακολουθήσει η αυτοφορτιζόμενη υβριδική έκδοση, επίσης με έναν κινητήρα βενζίνης 1,6 lt και 2 ηλεκτροκινητήρες, αλλά με αισθητά μικρότερης χωρητικότητας μπαταρία (1,3 kWh αντί για 10,5 kWh στο PHEV). Η γκάμα του ASX περιλαμβάνει ακόμη τον γνώριμο 1,3 lt turbo βενζίνης, mild hybrid, με επιλογή 6-τάχυτου μηχανικού ή αυτόματου κιβωτίου 7 σχέσεων αλλά και τον 3-κύλινδρο 1000άρη turbo βενζίνης, που θα αποτελέσει και το entry level σύνολο στη γκάμα του ASX.

Ανάμεσα στις τεχνολογίες ασφάλειας, η Mitsubishi εκμεταλλεύεται τα γνώριμα συστήματα της Renault. Έτσι το ASX θα έχει επιλέξιμα προφίλ οδήγησης μέσω του Multi-Sense διακόπτη, τεχνολογίες υποστήριξης όπως το MI-PILOT με υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας, Adaptive Cruise Control (ACC) και Lane Centering Assist (LCA).

Διάβασε τη δοκιμή του προηγούμενου Mitsubishi ASX

Οδηγούμε το Mitsubishi ASX 1.6 2WD Black Edition