Αυτή είναι η ηλεκτρική, τετρακίνητη Mustang Mach-E GT των 465 ίππους η οποία μπορεί να επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 3,7 δευτερόλεπτα!

Η Ford αποκάλυψε για πρώτη φορά στην Ευρώπη την υψηλών επιδόσεων Mustang Mach-E GT, η οποία κάνει το 0-100 km/h σε μόλις 3,7 δευτερόλεπτα! Στην πράξη, κανένα άλλο αυτοκίνητο στην κατηγορία δεν μπορεί να επιταχύνει ταχύτερα από τη Mustang Mach-E GT, ένα προηγμένο SUV 465 ίππων που διαθέτει τετρακίνηση και τροφοδοτείται από μπαταρία και ηλεκτροκινητήρες.

Η Mustang Mach-E GT θα υποστηρίζεται από ένα κορυφαίο οικοσύστημα που εξασφαλίζει διαρκή πρόσβαση σε σημεία φόρτισης σε όλη την Ευρώπη. Κάτι που εξασφαλίζει στους οδηγούς απόλυτη ξεγνοιασιά. Η Ford ανακοίνωσε ότι οι αγοραστές της Mustang Mach-Ε- που θα προβούν σε παραγγελία του μοντέλου από φέτος μέχρι και το 2021 θα μπορούν να απολαμβάνουν πέντε χρόνια δωρεάν πρόσβαση στο δίκτυο φόρτισης FordPass, το οποίο έχει αυξηθεί κατά 25% σε λιγότερο από ένα χρόνο και τώρα περιλαμβάνει πάνω από 155.000 σταθμούς φόρτισης σε όλη την Ευρώπη. Επιπρόσθετα, οι ιδιοκτήτες θα έχουν δωρεάν πρόσβαση για ένα χρόνο και στο δίκτυο ταχείας φόρτισης της κοινοπραξίας IONITY που τώρα έχει δημιουργήσει πάνω 270 σταθμούς με στόχο ο αριθμός αυτός να φτάσει τους 400 μέχρι το τέλος της χρονιάς.

2021 Mustang Mach-E GT

Επιδόσεις που ηλεκτρίζουν

Η Mustang Mach-E GT προσφέρει τις επιδόσεις και το χαρακτήρα της εμβληματικής σπορ Mustang. Όμως το κάνει αποκλειστικά με τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ συγχρόνως μπορεί να μεταφέρει με άνεση μέχρι και πέντε άτομα. Ένα σύστημα κίνησης αποτελούμενο από δύο ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν ισχύ 465 ίππων κατανέμει τη διαθέσιμη ροπή των 830 Nm ανεξάρτητα στον εμπρός και πίσω άξονα. Η επιτάχυνση 0-100 km/h της Mach-E GT είναι εφάμιλλη με εκείνη του Tesla Model Y. Η τελική ταχύτητα περιορίζεται με ηλεκτρονικό κόφτη στα 200 km/h.

Ο εξοπλισμός της περιλαμβάνει προσαρμοζόμενη ανάρτηση MagneRide, ζάντες 20 ιντσών, κόκκινες δαγκάνες φρένων και μοναδικά εξωτερικά χρώματα. Στο εσωτερικό, μία οθόνη αφής full HD με διαγώνιο 15.5” υποστηρίζει την επόμενη γενιά του συστήματος επικοινωνίας και ψυχαγωγίας SYNC, το οποίο στην πραγματικότητα μαθαίνει από τις συνήθειες του οδηγού για να κάνει έξυπνες υποδείξεις. Στο αναβαθμισμένο εσωτερικό εντυπωσιάζουν τα καθίσματα της Ford Performance και ένα μοναδικό τιμόνι με σουέντ ένθετα.

Η Mustang Mach-E GT περιλαμβάνει στο βασικό εξοπλισμό της μία μπαταρία ωφέλιμης χωρητικότητας 88 kWh. Η προβλεπόμενη ηλεκτρική αυτονομία κατά WLTP φτάνει στα 500 km. Με μέγιστη ισχύ φόρτισης 150 kW σε ένα φορτιστή της κοινοπραξίας IONITY, η Mustang Mach-E υπολογίζεται ότι θα προσθέτει στην αυτονομία της κατά μέσο όρο 119 km με φόρτιση διάρκειας μόλις 10 λεπτών στην έκδοση με τη μεγάλη μπαταρία και πίσω κίνηση. Η συγκεκριμένη έκδοση προβλέπεται να εξασφαλίζει ηλεκτρική αυτονομία στο πρωτόκολλο WLTP μέχρι 610 km.