Η νέα ανανεωμένη BMW Σειρά 5 αποκαλύφθηκε και έρχεται τον Ιούλιο με μικρές σχεδιαστικές αλλαγές και περισσότερη τεχνολογία.

Η BMW αποκάλυψε τη νέα Σειρά 5. Αυτή επανατοποθετεί τη μάρκα στην κατηγορία φέρνοντας μια σειρά από σχεδιαστικές αλλαγές, αναθεωρημένες υβριδικές εκδόσεις και νέα στοιχεία εξοπλισμού. Εξωτερικά, η φρεσκαρισμένη εικόνα περιλαμβάνει μεγαλύτερη εμπρός γρίλια και νέα LED φώτα εμπρός-πίσω. Μικρότερες αλλαγές έχουν γίνει στους προφυλακτήρες, που μεταξύ άλλων λόγω σχεδίασης αυξάνουν ανεπαίσθητα το συνολικό μήκος του αυτοκινήτου.

Στο εσωτερικό, η νέα 5άρα έχει αρκετές οπτικές βελτιώσεις. Εξοπλίζεται με αναβαθμισμένο σύστημα infotainment που μεταξύ άλλων έχει και την τελευταία εκδοχή του “έξυπνου προσωπικού βοηθού” που επιτρέπει στο χρήστη να δώσει φωνητικές εντολές λέγοντας πρώτα “Hey, BMW”. Η οθόνη αφής είναι στις 10,25 ή 12,3 ίντσες και περιλαμβάνει Apple CarPlay και Android Auto. Ψηφιακός είναι και πίνακας οργάνων στις 12,3 ίντσες.

BMW Σειρά 5

Η γκάμα κινητήρων στη νέα Σειρά 5

Η γκάμα των plug-in υβριδικών θα περιλαμβάνει αρχικά πέντε μοντέλα. Η τεχνολογία eDrive τώρα διατίθεται και στη Σειρά 5 Touring, σε συνδυασμό με εξακύλινδρο εν σειρά κινητήρα. Από το φθινόπωρο του 2020, η τεχνολογία eDrive θα συνδυάζεται με τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα για χρήση όχι μόνο στην 530e Sedan, αλλά και στη 530e Touring. Ο θερμικός κινητήρας αποδίδει 184 hp, ενώ ο ηλεκτροκινητήρας παράγει 109 hp. Η συνδυασμένη ισχύς των δύο μονάδων μπορεί να αυξηθεί στιγμιαία μέχρι τα 292 hp χάρη στη λειτουργία XtraBoost. Η ηλεκτρική αυτονομία κυμαίνεται μεταξύ 58 και 62 χιλιομέτρων για τη BMW 530e Touring.

Η άφιξη της 545e xDrive το φθινόπωρο θα διευρύνει περαιτέρω τη γκάμα plug-in υβριδικών εκδόσεων. Σε αυτό το μοντέλο, ο ηλεκτροκινητήρας των 109 ίππων συνδυάζεται με έναν straight-six βενζινοκινητήρα 286 ίππων, για συνολική συνδυασμένη ισχύ 394 ίππων. Η ψηφιακή υπηρεσία BMW eDrive Zone διατίθεται με τα plug-in υβριδικά μοντέλα ως στάνταρ και μπορεί να αλλάζει αυτόματα σε πλήρως ηλεκτρικό πρόγραμμα όταν το όχημα εισέρχεται σε «περιβαλλοντική ζώνη».

Οι μη plug-in υβριδικές εκδόσεις περιλαμβάνουν τέσσερις κινητήρες βενζίνης και τρεις diesel. Σε βενζίνη διαθέσιμες θα είναι οι 520i (2.0lt, 184 hp), 530i (2.0lt, 252 hp), 540i (3.0lt, 333 hp) και M550i (4.4lt V8, 530 hp). Οι επιλογές σε πετρέλαιο περιλαμβάνουν τις 520d (2.0lt, 190 hp), 530d (3.0lt, 286 hp) και 540d (3.0lt, 340 hp).

 

BMW Σειρά 5

Ήπια υβριδική τεχνολογία 48V

Η ήπια υβριδική τεχνολογία θα προσφέρει αυξημένες επιδόσεις σε συνδυασμό με χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου σε όλες τις τετρακύλινδρες και εξακύλινδρες εκδόσεις της νέας Σειράς 5. Η τοποθέτηση μιας μίζας-γεννήτριας 48V και μιας δεύτερης μπαταρίας επιτρέπει αύξηση της ποσότητας ενέργειας που ανακτάται και αποθηκεύεται κατά το φρενάρισμα. Αυτή η ενέργεια χρησιμοποιείται για την τροφοδοσία του ηλεκτρικού συστήματος αλλά και για μείωση του φορτίου του κινητήρα εσωτερικής καύσης και αύξηση της ισχύος του συστήματος κίνησης, αφού αυξάνει στιγμιαία την ισχύ κατά 11 ίππους.

Η νέα BMW Σειρά 5 θα κάνει την είσοδό της στην αγορά τον Ιούλιο του 2020. Θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της BMW στο Dingolfing της Βαυαρίας.