Η νέα ανανεωμένη σειρά Abarth 595 διατηρεί στο ακέραιο το πνεύμα του ιδρυτή της εταιρείας Carlo Abarth. Με 5 συνολικά εκδόσεις, κάθε μία με το δικό της ξεχωριστό χαρακτήρα, τα ανανεωμένα 595 προσφέρουν μια σειρά μοναδικών χαρακτηριστικών απόδοσης και στιλ. Οι νέες εκδόσεις έχουν:

  • σύστημα εξαγωγής Record Monza Attivo με ενεργή βαλβίδα
  • Sport button
  • σύστημα ανάρτησης με αμορτισέρ Koni τεχνολογίας FSD
  • σύστημα τηλεμετρίας
  • φρένα Brembo
  • μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης (Abarth D.A.M.)

Διαθέσιμη σε εκδόσεις hatchback ή convertible, η νέα σειρά 595 έχει ιπποδυνάμεις από 145 έως 180 ίππους. Όλοι οι κινητήρες είναι προδιαγραφών Euro 6D-TEMP. Από τεχνική άποψη στα 595 Competizione και 595 Pista, η βασική διαφοροποίηση αφορά στο νέο σύστημα εξαγωγής Record Monza Attivo με ενεργή βαλβίδα. Αυτό βρίσκεται στο βασικό εξοπλισμό των δύο εκδόσεων. Με το πάτημα ενός επιλογέα (Sport button) στο ταμπλό, ο οδηγός μπορεί να ανοίξει τη βαλβίδα κάνοντας τον ήχο πιο βαθύ και δυνατό.

Abarth 595

5 εκδόσεις για το Abarth 595

Ενώ το 595 Competizione (180ps) είναι εστιασμένο στην υψηλή απόδοση που ζητούν οι φίλοι της σπορ οδήγησης, το 595 Turismo (165ps) εστιάζει στο στιλ και την άνεση. Η έκδοση Turismo έχει δερμάτινο εσωτερικό και το Pack Turismo. Μια σειρά στοιχείων εξοπλισμού άνεσης και ασφάλειας, όπως αισθητήρες στάθμευσης και αυτόματα φώτα-καθαριστήρες.

Το βασικό Abarth 595 (145ps) έχει επιλογέα Sport που αλλάζει τη χαρτογράφηση του κινητήρα και του συστήματος διεύθυνσης, αλλά και εξαιρετικά αποδοτικό σύστημα πέδησης με αεριζόμενους δίσκους 284χλστ. (εμπρός) και δίσκους 240χλστ. (πίσω). Το 595 Pista (160ps) εστιάζει στην απόδοση και την οδηγική απόλαυση. Εφοδιάζεται με τηλεμετρία της Abarth και πίσω ανάρτηση της Koni με αμορτισέρ τεχνολογίας FSD (Frequency Selective Damping) που εξασφαλίζουν κράτημα και σταθερότητα.

Το Abarth 595 Competizione είναι η επιτομή της απόδοσης. Με 180 ίππους εφοδιάζεται με το νέο σύστημα εξαγωγής Record Monza Attivo και είναι το μόνο μοντέλο στην κατηγορία που μπορεί να εφοδιαστεί με μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης (Abarth D.A.M.). Αυτό το τεχνικό στοιχείο προέκυψε από την εμπειρία του 695 Biposto. Το Abarth D.A.M. είναι ένα μηχανικό μπλοκέ διαφορικό που εξασφαλίζει τη βέλτιστη μεταφορά ροπής στους κινητήριους τροχούς. Επίσης, το 595 Competizione εφοδιάζεται με τα καθίσματα “Abarth Corsa by Sabelt”.

Σε επίπεδο επιδόσεων, η διαδικασία επιτάχυνσης από τα 0-100 km/h διαρκεί μόλις 6,7 δλ. Την αποτελεσματική επιβράδυνση εξασφαλίζει το σύστημα της Brembo με τις 4πιστονες δαγκάνες αλουμινίου. Το σύστημα αποσβεστήρων FSD της Koni (Frequency Selective Damping) στον εμπρός και στον πίσω άξονα, βελτιώνουν τη συμπεριφορά στα κερμπς.

Τέλος, το Abarth 695 Rivale (180ps) είναι μια ειδική έκδοση που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τη Riva, τον φημισμένο ιταλό κατασκευαστή γιοτ. Ο συνδυασμός premium υλικών και οι καταιγιστικές επιδόσεις καθιστούν το 695 Rivale πραγματικά μοναδικό. Έχει διχρωμία στο αμάξωμα που θυμίζει το στιλ των γιοτ της Riva. Στο εσωτερικό η ευρεία εφαρμογή δερμάτινων επιφανειών με στοιχεία από μαόνι δημιουργούν μια ιδιαίτερη αίσθηση κλασσικού στιλ.

Δείτε ακόμη:

Abarth 595 Competizione | Vlog