Η οικογένεια Avant υποδέχεται το νέο Audi A6 Avant 55 TFSI e quattro. Η νέα plug-in υβριδική έκδοση αποδίδει 367 ίππους και μπορεί να προσφέρει ηλεκτρική αυτονομία έως 51 χιλιόμετρα.

Το Audi A6 Avant, το μεγάλο station wagon της Audi, ακολουθεί το A6 Sedan και λανσάρεται πλέον ως plug-in hybrid (PHEV). Η έξυπνη διαχείριση του υβριδικού κινητήριου συστήματος με μια στρατηγική προγνωστικής λειτουργίας, επιτρέπει στο νέο A6 Avant 55 TFSI e quattro να επιτύχει υψηλή ηλεκτρική αυτονομία, χαμηλή κατανάλωση καυσίμου και δυναμικές επιδόσεις. Το μοντέλο ακόμη διαθέτει μια ολοκληρωμένη γκάμα βασικού εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένου του εξωτερικού πακέτου S line, του Audi virtual cockpit, των προβολέων Matrix LED καθώς και της σπορ ανάρτησης και των σπορ καθισμάτων.

Audi A6 Avant 55 TFSI e quattro

Με 367 ίππους

Το νέο, plug-in υβριδικό A6 Avant 55 TFSI e quattro αποδίδει συνδυασμένη ισχύ 367ps. Το κινητήριο σύστημα συνδυάζει έναν κινητήρα 2.0 TFSI με ισχύ 252ps και ροπή 370 Nm με έναν ισχυρό ηλεκτροκινητήρα. O μόνιμα διεγερμένος σύγχρονος κινητήρας έχει μέγιστη ισχύ 105 kW (143ps) και μέγιστη ροπή 350 Nm. Μαζί με το συμπλέκτη, είναι ενσωματωμένος σε ένα 7 σχέσεων αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων S tronic, το μεταφέρει τη ροπή κίνησης σε ένα σύστημα τετρακίνησης quattro. Το Audi A6 Avant PHEV έχει έτσι μια αποτελεσματική και μόνιμα διαθέσιμη τετρακίνηση. Η ροπή του συστήματος φτάνει ήδη το μέγιστο των 500 Nm από 1.250 σ.α.λ.

Η ηλεκτρική αυτονομία του Audi A6 Avant 55 TFSI e quattro είναι έως και 51 χιλιόμετρα στον κύκλο WLTP. Όσο για τις επιδόσεις, το μοντέλο κάνει το 0-100 χλμ./ώρα σε 5,7 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να είναι 250 χλμ./ώρα. Σε αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία, το plug-in hybrid μπορεί να επιτύχει ταχύτητες έως 135 χλμ./ώρα.

Audi A6 Avant 55 TFSI e quattro

Μπαταρίες που φορτίζουν σε 2,5 ώρες

Με το στάνταρ Mode 3 καλώδιο, οι πελάτες μπορούν να φορτίσουν το plug-in υβριδικό όχημα σε δημόσιους τερματικούς σταθμούς φόρτισης με ισχύ έως 7,4 kW. Έτσι, η μπαταρία ιόντων λιθίου επαναφορτίζεται σε περίπου 2,5 ώρες. Παράλληλα, η Audi παρέχει πρόσβαση σε περισσότερα από 140.000 δημόσια σημεία φόρτισης σε 24 ευρωπαϊκές χώρες. Η εφαρμογή myAudi διαθέτει έναν προγραμματιστή δρομολογίων που δείχνει πού βρίσκονται τα τερματικά φόρτισης.

Η μπαταρία ιόντων λιθίου είναι τοποθετείται στο πίσω μέρος του οχήματος και αποθηκεύει ενέργεια 14,1 kWh. Είναι ενσωματωμένη έτσι ώστε ο χώρος αποσκευών να παρέχει – και στην plug-in υβριδική έκδοση – επίπεδο και βολικό χώρο αποσκευών. Η χωρητικότητα των αποσκευών είναι 405 λίτρα, σημειωτέον, χωρίς σκαλοπάτι στο πάτωμα φόρτωσης.

Το Audi A6 Avant 55 TFSI e quattro αναμένεται στην Ελλάδα μέσα στο 2020.