Το νέο Ford Puma είναι ένα μικρό Crossover

Η Ford επαναφέρει το όνομα Puma. Αυτή τη φορά όχι ως ένα μικρό και δυναμικό coupe που γνωρίσαμε την περίοδο 1997-2002, αλλά ως ένα μικρό crossover.

Ford Puma

Η Ford αποκάλυψε σήμερα την πρώτη φωτογραφία του νέου Puma. Σε αντίθεση με το coupe που γνωρίσαμε στα τέλη των ’90s, πρόκειται για ένα μικρό crossover μοντέλο, εμπνευσμένο από τα μοντέλα της SUV κατηγορίας, που συνδυάζει δυναμική σχεδίαση, χώρους και ευελιξία, καθώς και ένα κινητήριο σύνολο ήπιας υβριδικής τεχνολογίας. Το Puma θα αρχίσει να πωλείται στο τέλος της χρονιάς και θα παράγεται στο εργοστάσιο της Ford στην Κραϊόβα της Ρουμανίας.

Η πρώτη εικόνα του Ford Puma αποκαλύπτει σημαντικά στιλιστικά στοιχεία του αυτοκινήτου. Όπως οι εμπρός προβολείς που εδράζονται στα άνω άκρα των φτερών και συνδυάζονται συνολικά με γοητευτικές, σπορτίφ και αεροδυναμικές γραμμές. Την ίδια στιγμή, οι συμπαγείς αναλογίες του crossover αμαξώματος υποστηρίζουν το χαρακτηριστικό της αυξημένης απόστασης από το έδαφος. Στοιχείο που εξασφαλίζει ταυτόχρονα και το μεγαλύτερο σε χωρητικότητα χώρο φόρτωσης στην κατηγορία (456 λίτρα).

Η τεχνολογία Ford EcoBoost Hybrid θα βελτιστοποιήσει την απόδοση του Puma και θα προσφέρει σπορ επιδόσεις και άμεση απόκριση, αποδίδοντας έως και 155 ίππους. Μία ενσωματωμένη μίζα/γεννήτρια (BISG) με κίνηση μέσω ιμάντα επιτρέπει την ανάκτηση και αποθήκευση της ενέργειας που συνήθως χάνεται κατά το φρενάρισμα και το ρολάρισμα σε μία αερόψυκτη μπαταρία ιόντων λιθίου των 48 Volt. Το σύστημα BISG λειτουργεί επίσης ως μοτέρ, έχοντας συνεχή συνεργασία με τον τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα 1.0L EcoBoost. Το σύστημα χρησιμοποιεί την αποθηκευμένη ενέργεια είτε για να μειώσει το φορτίο του κινητήρα και κατ’ επέκταση την κατανάλωση καυσίμου, είτε για να ενισχύσει τη συνολική διαθέσιμη ροπή του κινητήριου συνόλου προς όφελος των επιδόσεων.

Ford Puma

Το Puma πλαισιώνει την ολοένα και πιο πολυπληθή σε προτάσεις οικογένεια SUV και crossover μοντέλων της Ford στην Ευρώπη, που περιλαμβάνει αυτή τη στιγμή τα Fiesta Active, Focus Active, EcoSport, Kuga, Edge, καθώς και το νέο Explorer Plug-In Hybrid. Τα SUV έχουν τώρα αναλογία πάνω από 1 στα 5 οχήματα στις πωλήσεις Ford, οι οποίες σημείωσαν αύξηση πάνω από 19% το 2018.