Αυτό είναι το νέο γενιάς Honda HR-V το οποίο έρχεται στο τέλος του έτους με νέα σχεδίαση και αποκλειστικά υβριδική τεχνολογία!

Το Honda HR-V αποκαλύφθηκε στη νέα του γενιά. Πρόκειται για ένα συμπαγές μεσαίο SUV μοντέλο που επανατοποθετεί τη μάρκα στην κατηγορία. Μάλιστα το νέας γενιάς HR-V διατίθεται για πρώτη φορά με στάνταρ υβριδικό σύστημα κίνησης e:HEV και δύο ηλεκτροκινητήρες. Σχεδιαστικά, η νέα γενιά ακολουθεί μια φρέσκια εικόνα που αντλεί έμπνευση από το τολμηρό και κομψό σχήμα ενός coupe, διατηρώντας και αναβαθμίζοντας τα πλεονεκτήματα άνεσης και ευρυχωρίας για τα οποία φημίζεται.

Η εξωτερική σχεδίαση περιλαμβάνει μία νέα μάσκα, ενώ στο σχήμα του αμαξώματος άλλαξε και πλέον έχει μακρύ καπό και πιο αιχμηρά, κάθετα πλαϊνά τμήματα. Το κέντρο του καπό είναι χαμηλό και επίπεδο, ενώ η “γραμμή ώμου” ρέει προς τη βάση των κολόνων Α, αποπνέοντας μία αίσθηση σταθερότητας και στιβαρότητας, όπως αρμόζει σε ένα SUV.

Honda HR-V e:HEV 2021

Άνεση και πρακτικότητα στο εσωτερικό

Ανέκαθεν το Honda HR-V ήταν ένα πρακτικό και ευρύχωρο μοντέλο. Τώρα, η νέα γενιά ανεβάζει τον πήχη με ένα συνδυασμό σχεδίασης και μέγιστης ευρυχωρίας χάρη στην έξυπνη διάταξη των εξαρτημάτων του υβριδικού συστήματος κίνησης. Ως αποτέλεσμα, το HR-V διατηρεί τον κορυφαίο εσωτερικό χώρο του προκατόχου του, που σημαίνει ότι μπορεί να μεταφέρει τέσσερις ενήλικες με μέγιστη άνεση.

Η καμπίνα αποπνέει αίσθηση στιβαρότητας, ενώ έχει γίνει χρήση μοντέρνων υφασμάτων και ποιοτικών υλικών. Η μινιμαλιστική αισθητική ξεκινά από την οριζόντια διάταξη του πίνακα οργάνων και είναι αποτέλεσμα της απέριττης φιλοσοφίας του εσωτερικού και του ταμπλό. Η αίσθηση ευεξίας και ευρυχωρίας επιτείνεται με ένα νέο σύστημα διάχυσης του αέρα που καθοδηγεί τη ροή φρέσκου αέρα δίπλα και πάνω από τους επιβάτες, μέσω αεραγωγών σχήματος “L” στις πάνω γωνίες του ταμπλό.

Χάρη στην άριστη ενσωμάτωση του συστήματος κίνησης της Honda σε συνδυασμό με την κεντρική διάταξη του ρεζερβουάρ, το νέο HR-V διατηρεί τα ευέλικτα καθίσματα Magic Seats που προσφέρουν δύο δυνατότητες αναδίπλωσης (επίπεδη ή όρθια διάταξη), ανάλογα με τις απαιτήσεις φόρτωσης.

Το νέο HR-V, που θα διατίθεται στην Ευρώπη από τα τέλη του 2021, είναι το επόμενο μοντέλο με το διακριτικό e:HEV (hybrid electric vehicle) στη γκάμα της Honda, μετά το ανανεωμένο CR-V και το νέο Jazz. Επεκτείνοντας την ηλεκτροκίνητη γκάμα της, η Honda πλησιάζει περισσότερο στο στόχο της να εξηλεκτρίσει όλα τα Ευρωπαϊκά mainstream μοντέλα της μέχρι το 2022.