Η Κia αποκάλυψε το ολοκαίνουργιο Niro για πρώτη φορά στο Mobility Show 2021 στη Seoul. Το νέο Niro φιλοδοξεί να κάνει τη βιώσιμη κινητικότητα προσιτή σε όλους.

Το ολοκαίνουργιο Kia Niro υπογραμμίζει την αφοσίωση της μάρκας στη βιωσιμότητα. Πρόκειται για μία ιδιαίτερα σημαντική προσθήκη στην φιλική προς το περιβάλλον γκάμα της Kia και ανταποκρίνεται στις σύνθετες ανάγκες των περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένων πελατών.

Επανασχεδιασμένο σε “λευκό χαρτί”, το ολοκαίνουργιο Niro έχει εξελιχθεί σύμφωνα με τη σχεδιαστική φιλοσοφία “Opposites United”, στην οποία βασίζεται και το νέο Sportage. Αντλεί την έμπνευσή του από τη φύση τόσο στον σχεδιασμό όσο και την επιλογή των υλικών και των χρωμάτων και πετυχαίνει, συνεπώς, μια ιδανική ισορροπία μεταξύ μιας περιβαλλοντικά υπεύθυνης προσέγγισης και μιας προοπτικής προσανατολισμένης στο μέλλον.

Kia NiroΗ έντονη επιρροή από το concept Habaniro του 2019 είναι πρόδηλη στον εξωτερικό σχεδιασμό του Niro με το κομψό μα ταυτόχρονα τολμηρό crossover αμάξωμα και την ιδιαίτερη διχρωμία. Η φαρδιά πίσω κολώνα ενισχύει τη ροή του αέρα βελτιώνοντας την αεροδυναμική του συνόλου ενώ ενσωματώνει τα πίσω φώτα σε σχήμα μπούμερανγκ.

Η χαρακτηριστική μάσκα της Kia έχει αναμορφωθεί στο νέο Niro και πλέον εκτείνεται από το καπό έως το φουσκωμένο φτερό. Την εμπρός σχεδίαση ολοκληρώνουν τα LED φώτα ημέρας σε σχήμα “καρδιακού παλμού”, συμπληρώνοντας την ξεχωριστή εμφάνιση.  Τα κάθετα τοποθετημένα πίσω φώτα συμπληρώνουν τη σύγχρονη εικόνα, μαζί με τον συνολικά μοντέρνο σχεδιασμό του πίσω μέρους.

Kia NiroΕντυπωσιακό και το εσωτερικό

Τα νέα ανακυκλώσιμα υλικά που χρησιμοποιούνται στο εσωτερικό υπογραμμίζουν τη δέσμευση της Kia για βιωσιμότητα. Η ταπετσαρία οροφής είναι προϊόν ανακύκλωσης και τα καθίσματα είναι φτιαγμένα από πολυουρεθάνη βιολογικής βάσης (Βio PU) με ύφασμα από ίνες ευκάλυπτου (Tencel). Για τα καλύμματα στις πόρτες έχουν χρησιμοποιηθεί βαφές απαλλαγμένες από BTX, δηλαδή με βάση το νερό και απαλλαγμένες από πετροχημικά προϊόντα όπως βενζόλιο, τολουόλιο και ξυλένιο.

Η σχεδίαση του ταμπλό έχει ασύμμετρες καμπύλες και οριζόντιες γραμμές που διαπλέκονται με διαγώνιες, δημιουργώντας ένα περιβάλλον αισθητικής και ηρεμίας. Η κεντρική κονσόλα έχει μια φαρδιά γυαλιστερή μαύρη επιφάνεια, στην οποία βρίσκεται και ο περιστροφικός επιλογέας ταχυτήτων. Η κεντρική οθόνη και οι αεραγωγοί του κλιματισμού έχουν ενσωματωθεί στην εσοχή κάτω από τη διαγώνια γραμμή του ταμπλό, ενώ ατμοσφαιρικοί κρυφοί φωτισμοί δημιουργούν ένα φιλόξενο εσωτερικό.

Το ολοκαίνουργιο Kia Niro θα είναι διαθέσιμο στην αγορά από την επόμενη χρονιά, σε HEV, PHEV και EV εκδόσεις.