Η BMW Σειρά 3 είναι στα τελικά στάδια εξέλιξης και ήδη η εταιρία κατευθύνεται δυναμικά προς το επίσημο λανσάρισμα το ερχόμενο φθινόπωρο. Η νέα Σειρά 3 θα είναι σημαντικά αναβαθμισμένη στους τομείς της ποιότητας, της τεχνολογίας και βεβαίως της οδικής συμπεριφοράς, προκειμένου να παραμείνει σύγχρονη απέναντι στον ανταγωνισμό της premium κατηγορίας.

Η νέα, 7η γενιά του μοντέλου βασίζεται στο δάπεδο CLAR της BMW. Αυτό είναι κατά 20% πιο άκαμπτο, υποστηρίζοντας τη χρήση αλουμινίου και carbon. Σημαντικές αλλαγές και αναβαθμίσεις υπάρχουν ακόμη στην ανάρτηση, η οποία διατηρεί τη διάταξη με γόνατα Μακφέρσον εμπρός και πολλαπλούς συνδέσμους. Τα φαρδύτερα μετατρόχια, εμπρός και πίσω μαζί με το αυξημένο κάμπερ των τροχών βελτιώνουν την ακρίβεια στους χειρισμούς και τη δυναμική συμπεριφορά του αυτοκινήτου. Έτσι λοιπόν, η νέα Σειρά 3 θα είναι φαρδύτερη από το μοντέλο που αντικαθιστά. Την ίδια στιγμή είναι μακρύτερη σε μήκος και κατά 55 kg ελαφρύτερη.

Νέα BMW Σειρά 3

Μεταξύ των αλλαγών στη νέα γενιά του μοντέλου περιλαμβάνεται ένα νέο ηλεκτρονικά ελεγχόμενο μπλοκέ διαφορικό. Αυτό είναι σε θέση να προσφέρει γνήσια σπορ αίσθηση παρά την ηλεκτρονική του λειτουργία βασιζόμενη στους αισθητήρες του ESP. Προς το παρόν δεν υπάρχουν λεπτομέρειες για τους κινητήρες με τους οποίους θα εξοπλιστεί η νέα Σειρά 3. Ωστόσο, υπάρχουν αναφορές ότι το μοντέλο θα εφοδιάζεται με τον ισχυρότερο 2-λιτρο 4-κύλινδρο κινητήρα που έχει φορέσει μέχρι στιγμής κάποια BMW. Η εκτιμώμενη ισχύς του θα είναι κοντά στους 260 ίππους και είναι πιθανό να κινεί την έκδοση 330i.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα έχουμε με την πλήρη αποκάλυψη του μοντέλου τον προσεχή Οκτώβριο, στα πλαίσια της έκθεσης του Παρισιού.

Νέα BMW Σειρά 3

Δείτε ακόμη:

Στις Σέρρες με BMW M2 και M4 Competition package