Η Citroen αλλάζει ριζικά την προσέγγιση στο C4. Η νέα γενιά που θα αποκαλυφθεί λεπτομερώς στις 30 Ιουνίου θα είναι μια ενδιαφέρουσα μίξη από hatchback, fastback και crossover, με δυνατότητα πλήρως ηλεκτρικής έκδοσης!

Αυτό είναι και επισήμως το νέο Citroen C4, με τις πρώτες φωτογραφίες να δίνονται στη δημοσιότητα ενόψει του επίσημου launch event στις 30 Ιουνίου. Σύμφωνα με τις έως σήμερα πληροφορίες, το C4 αλλάζει κατεύθυνση και μπαίνει δυναμικά στο μέλλον. Και αυτό γιατί θα έρθει και σε μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση e-C4 που θα πλαισιώσει τις εκδόσεις βενζίνης και πετρελαίου. Μια αναμενόμενη κίνηση θα έλεγε κανείς, αφού πλέον ο όμιλος PSA έχει μπει δυναμικά στην ηλεκτρική εποχή. Άλλωστε, αντίστοιχες ηλεκτρικές εκδόσεις έχουν ήδη τα Peugeot 208 και 2008 από το λανσάρισμα τους στην Ευρώπη.

Τα νέα C4 και e-C4 μάλιστα, θα “πατάνε” στην ίδια CMP πλατφόρμα με τα 208/2008. Θα εκμεταλλευτούν ακόμη το ίδιο ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, με ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 136 ίππων και μπαταρία 50 kWh. Πλήρη ανάλυση των συστημάτων κίνησης αλλά και των θερμικών συνόλων βενζίνης και diesel θα έχουμε στα τέλη Ιουνίου, μετά την επίσημη παρουσίαση. Αλλά δε χρειάζεται “μαντικές” ικανότητες για να προβλέψουμε ότι πιθανά θα δούμε τα γνώριμα σύνολα 1.2 PureTech με 100, 130 και 155 ίππους σε βενζίνη και τους 1.5 BlueHDi 100 και 130 ίππων σε πετρέλαιο. Επίσης θα υπάρξουν και εκδόσεις με αυτόματο 8άρι κιβώτιο.

Εντελώς νέα προσέγγιση

Η νέα γενιά του Citroen C4 είναι αρκετά τολμηρή σχεδιαστικά. Οι Γάλλοι φαίνεται ότι ένωσαν χαρακτηριστικά από μοντέλα φιλοσοφίας hatchback και crossover, δημιουργώντας έτσι ένα τελικό σύνολο που θα σταθεί αυτόνομο ως C4 στη γκάμα. Αυτό σημαίνει ότι το νέο μοντέλο θα αντικαταστήσει το τρέχων C4 αλλά και το C4 Cactus, το οποίο πλέον σταματά.

Στο εσωτερικό, η πρώτη ματιά δείχνει ότι έχουμε μια πλήρως ψηφιακή εικόνα με μινιμαλιστική σχεδίαση. Ο πίνακας οργάνων είναι ψηφιακός, ενώ στο ταμπλό υπάρχει μια μεγάλη οθόνη αφής που προεξέχει όπως προστάζει η τελευταία μόδα. Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο όμως είναι ότι υπάρχουν ξεχωριστοί περιστροφικοί διακόπτες για το κλιματιστικό! Κάτι που πεισματικά έως τώρα ήταν ενσωματωμένο στο menu της οθόνης Multimedia. Άκουσε λοιπόν η Citroen τα παράπονα των πελατών της (και τα δικά μας όπως έχουμε πει στα τελευταία video); Πάντως σύμφωνα με πρώτες ανακοινώσεις, η Citroen τονίζει ότι έδωσε ιδιαίτερη έμφαση όχι μόνο ως προς τη σχεδίαση του ταμπλό αλλά και των καθισμάτων στο νέο C4.

Το νέο Citroen C4 θα αποκαλυφθεί με κάθε λεπτομέρεια στις 30 Ιουνίου, ενώ αναμένεται να κυκλοφορήσει το φθινόπωρο.

Δείτε ακόμη:

Αυτό είναι το ανανεωμένο Citroen C3