Φρέσκια σχεδίαση και περισσότερη τεχνολογία για το SEAT Leon

Αυτό είναι το ανανεωμένο SEAT Leon, το οποίο έρχεται από το 2017 με φρέσκια σχεδίαση και περισσότερη τεχνολογία. Το νέο Leon είναι το επόμενο βήμα στην εμπορική πολιτικής της SEAT μετά το λανσάρισμα του Ateca (διαβάστε τη δοκιμή του Ateca εδώ), ενώ στους επόμενους μήνες θα δούμε ακόμη την 5η γενιά του Ibiza και ένα νέο Crossover, το SEAT Arona.
Πιο σύγχρονο και πιο καλοεξοπλισμένο έρχεται το ανανεωμένο SEAT Leon.
Τι αλλάζει λοιπόν στο “νέο” Leon; Εκ πρώτης όχι πολλά, αφού ο συνολικός στόχος είναι να παραμείνει φρέσκο το μοντέλο, να εμπλουτισθεί με νέες τεχνολογίες και συστήματα ασφαλείας. Άλλωστε ανέκαθεν η τελευταία γενιά ήταν δυναμική σχεδιαστικά και εξαιρετική στο οδηγικό κομμάτι.

Με την πρώτη ματιά αντιλαμβανόμαστε λοιπόν τις σχεδιαστικές αλλαγές, τόσο στο εμπρός μέρος όσο και πίσω. Η κλασική συνταγή ενός πετυχημένου facelift έχει εφαρμοστεί με ακρίβεια, συνεπώς και το πακέτο φώτα, μάσκα, προφυλακτήρες έχει δεχθεί τις πινελιές για τη δημιουργία μιας νέας αλλά όχι ριζικά αλλαγμένης εικόνας. Βέβαια στην περίπτωση των φώτων έχουν υιοθετηθεί νέες τεχνολογίες LED μαζί με τους full-LED εμπρός προβολείς. Τι δεν φαίνεται; Η βελτίωση στην ηχομόνωση και ένα κλικ πάνω στην ποιότητα των υλικών.

Στο εσωτερικό έχει προστεθεί ατμοσφαιρικός φωτισμός με LED αλλά και μια εντελώς νέα οθόνη αφής 8 ιντσών στο κέντρο του ταμπλό, που ουσιαστικά καταργεί μια σειρά από διακόπτες και όργανα που συναντούμε στην κονσόλα του σημερινού μοντέλου. Η οθόνη αυτή ενσωματώνει και τα νέα SEAT Full Link και ConnectApp που φέρουν μεταξύ άλλων στο ανανεωμένο μοντέλο φωνητικές εντολές, τεχνολογία “gesture control” για ταχύτερο έλεγχο σε συγκεκριμένες εντολές αφής, αλλά και τις δημοφιλείς πλατφόρμες Apple CarPlay και Android Auto. Το νέο Leon έχει ακόμη ένα “Connectivity Box” στην κεντρική κονσόλα που επιτρέπει την ασύρματη φόρτιση στα smartphone!

Όσον αφορά στην ασφάλεια, το ανανεωμένο SEAT Leon εμπλουτίζεται με συστήματα όπως τα Traffic Jam Assist, Lane Assist, Adaptive Cruise Control, Pedestrian Protection System, Electric Parking Brake, Traffic Sign Recognition και με ένα πιο προηγμένοσύστημα αυτόματου παρκαρίσματος.
Ανανεωμένη είναι και η γκάμα των κινητήρων, καλύπτοντας ένα μεγάλο εύρος αναγκών. Σε πετρέλαιο διατίθεται ο νέος 1.6 TDI με 115ps, μαζί με έναν μικρότερης απόδοσης στα 90ps και τον ισχυρό 2.0 TDI 184ps. Το Leon ST θα μπορεί να συνδυαστεί με τετρακίνηση 4Drive και τον 2.0 TDI 150ps με κιβώτιο DSG 7 σχέσεων. Σε βενζίνη, βασικός κινητήρας είναι ο νέος 3-κύλινδρος 1.0 TSI με 115 ίππους, με τη SEAT να ανακοινώνει πως αρχικά η γκάμα θα εκτείνεται ως τους 180 ίππους, συμπεριλαμβανομένου και του κινητήρα 1.4 TGI που κινείται με φυσικό αέριο CNG (διαβάστε τη δοκιμή του Leon 1.4 TGI εδώ). Μελλοντικά θα ακολουθήσει και η κορυφαία έκδοση CUPRA, η οποία σύμφωνα με τους Ισπανούς θα φέρει και μια νέα έκπληξη. Λέτε να ξεπεράσει το φράγμα των 300 ίππων…;
Νέοι προβολείς Full-LED στο ανανεωμένο SEAT Leon.

Πίσω υπάρχουν νέα φώτα τεχνολογίας LED.

Πιο σύγχρονο και πιο ποιοτικό το εσωτερικό του ανανεωμένου Leon.

Η νέα οθόνης αφής 8 ιντσών στο ταμπλό ενσωματώνει περισσότερες λειτουργίες σε ένα προσεγμένο interface.

Στην κεντρική κονσόλα ενσωματώνεται σύστημα ασύρματης φόρτισης για smartphones.

Το νέο SEAT Leon θα διατίθεται σε 3-θυρο, 5-θυρο και ST αμάξωμα.