Αυτό είναι το νέας γενιάς Honda Civic Type R, έστω και κάτω από έντονο καμουφλάζ. Το “καυτό” μοντέλο που θα αποκαλυφθεί το 2022 ετοιμάζεται για εντατικές δοκιμές στην πίστα του Nürburgring.

Πριν προλάβει να κυκλοφορήσει το νέο, 11ης γενιάς, Honda Civic, η ιαπωνική φίρμα ρίχνει λάδι στη φωτιά και αποκαλύπτει πως το επόμενο Type R μπαίνει σε φάση δοκιμών. Για πρώτη φορά μάλιστα δίνει στη δημοσιότητα και δύο καμουφλαρισμένες φωτογραφίες που αποκαλύπτουν στοιχεία για τη σιλουέτα και κάποια τεχνικά χαρακτηριστικά του μοντέλου.

Με το απλό Civic 11ης γενιάς να έρχεται το 2022 στην Ευρώπη αποκλειστικά ως υβριδικό e:HEV μοντέλο, το νέο Type R πιθανά να διατηρήσει μια πιο κλασική συνταγή. Αν και κατά καιρούς υπήρξαν φήμες για υιοθέτηση μιας νέας υβριδικής τεχνολογίας, που θα ταίριαζε με το σπορ ύφος του μοντέλου, είναι πιο πιθανό οι Ιάπωνες να ακολουθήσουν μια πιο συμβατική επιλογή και σε αυτή τη γενιά.

Honda Civic Type RΔιακριτικά σπορ εμφάνιση για Type R;

Αν και είναι νωρίς να πούμε το οτιδήποτε, από τις φωτογραφίες του καμουφλαρισμένου πρωτότυπου προκύπτει ότι το νέο Type R είναι πιο διακριτικό σχεδιαστικά. Ακολουθεί βεβαίως την ταυτότητας της νέας γενιάς Civic. Πέρα από τον νέο προφυλακτήρα με τα μεγάλα (αλλά καμουφλαρισμένα εδώ) ανοίγματα, υπάρχουν έντονα αεροδυναμικά βοηθήματα στο πλάι (μαρσπιέ) και βεβαίως αισθητά φαρδύτερα φτερά.

Ενδιαφέρον έχει η νέα πίσω αεροτομή που μοιάζει ρυθμιζόμενη και σίγουρα πιο διακριτική από αυτή του τρέχοντος μοντέλου. Οι τρεις μεγάλες εξατμίσεις στο κέντρο του προφυλακτήρα παραμένουν. Αυτή τη φορά με μία μεγάλη κεντρική και δύο μικρότερες, το ανάποδο δηλαδή από το σημερινό Type R. Ζουμάροντας λίγο περισσότερο στον προφυλακτήρα, διακρίνουμε και τον ευμεγέθη πίσω διαχύτη!

Όσο για τε τεχνικά χαρακτηριστικά, μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε λίγο ακόμη για τα αποκαλυπτήρια. Είναι όμως σχεδόν σίγουρο ότι θα έχουμε και πάλι τον 2-λιτρο turbo κινητήρα, ίσως και πάνω από τους 320 ίππους αυτή τη φορά.

Δείτε ακόμη:

Αυτό είναι το εντελώς νέο Honda Civic hatchback