Ηλέκτρικό μονοθέσιο Nissan Ariya Single Seater Concept

Ένα πρωτότυπο που έρχεται να δείξει τις δυνατότητες, σε επιδόσεις και ενθουσιασμό, του αμιγώς ηλεκτρικού συστήματος κίνησης του Ariya, βασισμένο σε εξατομικευμένο σασί μονοθέσιων αγωνιστικών αυτοκινήτων.

Η Nissan αποκάλυψε το Ariya Single Seater Concept, ένα πρωτότυπο υψηλών επιδόσεων. Το μονοθέσιο δελιχνει το πώς θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί το αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης του επιβατικού Nissan Ariya, σε ένα εξατομικευμένο σασί μονοθέσιου αυτοκινήτου. Ταυτόχρονα εξερευνά πώς θα μπορούσε να μοιάζει ένα μελλοντικό στυλ ηλεκτροκίνητων επιδόσεων για την Nissan.

Σχεδιαστικά στοιχεία από το ηλεκτρικό SUV Ariya είναι σαφώς ευδιάκριτα στο μονοθέσιο Concept Ariya. Στο εμπρός μέρος του οχήματος υπάρχει η ηλεκτροκίνητη και φωτιζόμενη «V» motion μάσκα, γνωστή από την τρέχουσα γλώσσα σχεδιασμού των επιβατικών αυτοκινήτων της Nissan. Στο πλάι η έμπνευση έχει αντληθεί από τις ρευστές και αποδοτικές επιφάνειες του Ariya, εμπλουτισμένη στο μέγιστο με ανθρακονήματα. Συνολικά, το Ariya Single Seater Concept περιγράφει μια μορφή που, όπως και με το Ariya, μοιάζει να έχει πάρει σχήμα από τον ίδιο τον αέρα.

Η συμμετοχή της Nissan στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ABB FIA της Formula E έπαιξε βασικό ρόλο στην έμπνευση του Nissan Ariya Single Seater Concept. Η Nissan αγωνίζεται στο αποκλειστικά ηλεκτρικό παγκόσμιο πρωτάθλημα των μονοθέσιων για να φέρει τον ενθουσιασμό και τη διασκέδαση που απορρέει από τα ηλεκτρικά οχήματα μηδενικών εκπομπών σε ένα παγκόσμιο κοινό και για να βρίσκεται στην αιχμή της έρευνας και του σχεδιασμού των EVs.