Οι αυτονομία των Opel Corsa-e και Mokka-e αυξάνονται σε 359 και 338 km αντίστοιχα, μετά από βελτιώσεις στα σημεία!

Η Opel συνεχίζει την εξέλιξη των ηλεκτρικών της μοντέλων Corsa-e και Mokka-e, πετυχαίνοντας αυξήσεις στην αυτονομία και των δύο μοντέλων σε πραγματικές συνθήκες. Πλέον με μία φόρτιση, το Opel Corsa-e μπορεί τώρα να καλύψει μέχρι 359 χιλιόμετρα σύμφωνα με το πρότυπο WLTP. Αύξηση περίπου 7%. Αντίστοιχα, η αυτονομία του Mokka-e, που άρχισε να πωλείται το 2020, έχει αυξηθεί σε 338 km.

Οι αυξήσεις της αυτονομίας έχουν επιτευχθεί, μεταξύ άλλων, χάρη στη βελτιστοποίηση των συστημάτων HVAC (Heating, Ventilation, Air Conditioning) και των συστημάτων κίνησης των δύο μοντέλων. Η απόδοση της αντλίας θερμότητας, που θερμαίνει και ψύχει το εσωτερικό και περιλαμβάνεται στον στάνταρ εξοπλισμό και των δύο μοντέλων, είναι τώρα μεγαλύτερη από ποτέ. Οι αντλίες θερμότητας είναι πιο αποδοτικές από τα συμβατικά συστήματα HVAC, καθώς καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια από τη μπαταρία, προς όφελος της αυτονομίας. Οι πελάτες θα παρατηρήσουν τη βελτίωση κυρίως όταν οδηγούν τους χειμερινούς μήνες. Στην αύξηση της αυτονομίας συμβάλλουν επιπρόσθετα ο νέος μειωτήρας κιβωτίου ταχυτήτων και τα ελαστικά κατηγορίας A+ 16 ιντσών (Corsa-e) και 17 ιντσών (Mokka-e).

Τα Corsa-e και Mokka-e αποτελούν μέρος της ολοκληρωμένης ηλεκτρικής επέλασης της Opel. Η μάρκα έχει ήδη 9 εξηλεκτρισμένες σειρές μοντέλων στην αγορά, ελαφρά επαγγελματικά και επιβατικά αυτοκίνητα. Η γκάμα της Opel μάλιστα θα αποτελείται πλήρως από εξηλεκτρισμένα μοντέλα μέχρι το 2024, ενώ από το 2028 θα επικεντρωθεί αποκλειστικά στον τομέα των αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων.

Δείτε τη video-δοκιμή του Opel Corsa-e