Η αλήθεια είναι πως αν λέγαμε ότι δεν το περιμέναμε θα ήταν ψέμα. Το Opel Corsa λοιπόν αποκτά το περιβόητο Opel Visor, όπως ήδη κάνουν τα Astra, Mokka, Crossland και Grandland.

Μαζί με το νέο “πρόσωπο” το ανανεωμένο Opel Corsa αποκτά ακόμη αναβαθμισμένο κόκπιτ, νέα οθόνη infotainment 10 ιντσών, νέα ηλεκτρική έκδοση με 156 ίππους αλλά και για πρώτη φορά ένα νέο υβριδικό σύστημα 48V.

Ας τα δούμε από την αρχή

Το νέο Opel Corsa αναμένεται φέτος στην αγορά με μια πιο τολμηρή σχεδίαση που σίγουρα θα ισχυροποιήσει την ήδη πολύ δυνατή πορεία της μάρκας στην αγορά. Η πιο ορατή αλλαγή αφορά στη νέα μάσκα με την υιοθέτηση λοιπόν του νέου προσώπου της μάρκας, το Opel Vizor. Επίσης όπως και στα υπόλοιπα μοντέλα της κάμα, νέα είναι η γραμματοσειρά στα λογότυπα του πίσω μέρους.

Νέες είναι και οι τεχνολογίες που έρχονται στο αναβαθμισμένο μοντέλο, συμπεριλαμβανομένου ενός νέου πλήρως ψηφιακού κόκπιτ και μιας νέας έγχρωμης οθόνης αφής έως 10 ιντσών. Νέα είναι και τα φώτα Intelli-Lux LED matrix, πλέον με 14 στοιχεία LED.

Πιο ισχυρό και πιο αποδοτικό

Η ηλεκτρική έκδοση του Corsa δέχθηκε μια σημαντική αναβάθμιση. Πλέον το μοντέλο έχει βελτιωμένη μπαταρία και πιο ισχυρό ηλεκτροκινητήρα, αποδίδοντας 156 ίππους αντί για 136. Σημαντική είναι και η αύξηση της αυτονομίας, η οποία αγγίζει τα 402 χλμ. (κατά WLTP), αύξηση της τάξεως των 45 χλμ σε σύγκριση με το προηγούμενο Corsa-e. Η νέα μπαταρία φορτίζει ταχύτερα πλέον και μπορεί να φτάσει από το 20 στο 80% της χωρητικότητας μέσα σε 30 λεπτά όταν συνδεθεί σε έναν ταχυφορτιστή.

Ωστόσο, τα σημαντικότερα νέα έρχονται στις εκδόσεις βενζίνης. Για πρώτη φορά το Corsa θα προσφέρεται σε ήπια υβριδικές εκδόσεις 48V. Επίσης οι εκδόσεις με απόδοση 100 και 136 ίππων θα εξοπλίζονται με ένα νέο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Το ανανεωμένο Corsa θα κυκλοφορήσει μέσα στο τρέχον έτος. Προς το παρόν παραμένει αδιευκρίνιστο τόσο η τιμή του όσο και το πότε ακριβώς θα το δούμε στη χώρα μας.

Opel Corsa