Ακολουθώντας τη νέα σχεδιαστική προσέγγιση στο Mokka, το Opel Crossland ανανεώνεται και αποκτά νέα “μούτρα” με τη νέα μάσκα “Opel Vizor”.

Αυτό είναι το νέο ανανεωμένο Opel Crossland, το πρώτο μοντέλο της μάρκας που υιοθετεί το νέο πρόσωπο της Opel, όπως αυτό παρουσιάστηκε πρόσφατα στο νέο Opel Mokka. Όπως και στο μεγαλύτερο αδελφάκι του, το νέο Crossland απαλλάσσεται από το γράμμα “X” και γίνεται σκέτο Crossland. Παράλληλα, εκτός από τη νέα ονομασία και μάσκα, αποκτά σημαντικές βελτιώσεις στο πλαίσιο και στο σύστημα διεύθυνσης, ενώ πλέον έρχεται και σε μία σπορ έκδοση GS Line με σύστημα ελέγχου πρόσφυσης IntelliGrip.

Με μαύρη μάσκα “Opel Vizor”

Το μαύρο πάνελ της μάσκας επιστρέφει στα Opel μετά από δεκαετίες και πλέον ενσωματώνει σχεδιαστικά τη μάσκα και τους προβολείς. Το Opel Vizor του Crossland αγκαλιάζει ως ενιαίο στοιχείο όλο το εμπρός τμήμα του αυτοκινήτου, ενώ οπτικά επιμηκύνει το πλάτος και υιοθετεί μία πιο “άγρια” αισθητική. Το Opel Vizor, πλέον διαθέσιμο σε Mokka και Crossland, θα “φορεθεί” σε όλα τα νέα μοντέλα Opel της δεκαετίας.

Αλλαγές όμως υπάρχουν και στο πίσω τμήμα, με νέα σκουρόχρωμα φωτιστικά σώματα. Μια γυαλιστερή μαύρη πίσω πόρτα διατίθεται σε συνδυασμό με μαύρη οροφή και κάνει το αυτοκίνητο να δείχνει φαρδύτερο και ισχυρότερο. Αλλαγές υπάρχουν ακόμη στις εμπρός και πίσω ποδιές, στα εμπρός φώτα ομίχλης LED και στη νέα γκάμα ζαντών αλουμινίου 16” και 17”.

Opel CrosslandΝέα έκδοση Opel Crossland GS Line

Στην κορυφή της γκάμας τοποθετείται η νέα έκδοση GS Line με πιο σπορτίφ ύφος. Περιλαμβάνει μαύρες ζάντες αλουμινίου 17”, μαύρη οροφή, κόκκινη “υπογραφή” στα φώτα ημέρας, εργονομικά καθίσματα AGR εμπρός, πίσω φώτα LED και ράγες οροφής.

Οι λάτρεις των δυναμικών επιδόσεων θα εκτιμήσουν τις βελτιώσεις που πραγματοποίησε η Opel στο πλαίσιο του Crossland. Αυτές περιλαμβάνουν νέα ελατήρια και αμορτισέρ για την εμπρός ανάρτηση με γόνατα McPherson και τον ημιάκαμπο πίσω άξονα. Σε συνδυασμό με το νέο ενδιάμεσο άξονα κολώνας τιμονιού που βελτιώνει την κατευθυντική ακρίβεια και την αίσθηση σε ευθεία πορεία, το πλαίσιο του νέου Crossland επιτυγχάνει ισορροπία μεταξύ άνεσης και ευελιξίας.

Το Opel Crossland πλέον θα διατίθεται και με σύστημα IntelliGrip. Αυτό προσαρμόζει τη λειτουργία του ελέγχου πρόσφυσης και παρέχει βελτιωμένη ελκτική πρόσφυση σε όλες τις επιφάνειες. Το IntelliGrip περιλαμβάνει πέντε προγράμματα: Normal/On-road, Snow, Mud, Sand και ESP Off (έως 50 km/h).

Η γκάμα κινητήρων διαθέτει γνώριμα σύνολα βενζίνης και πετρελαίου. Βασικός κινητήρας είναι ένας ατμοσφαιρικός 1.2 λίτρων με 83 ίππους και ακολουθούν δύο εκδόσεις 1.2 Turbo με 110 ή 130 ίππους. Σε πετρέλαιο υπάρχουν δύο διαθέσιμες επιλογές με τον 1.5 Diesel, σε απόδοση 10 και 120 ίππων, με χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο 6 ταχυτήτων αντίστοιχα. Οι εκδόσεις βενζίνης έχουν 5άρι μηχανικό (1.2 100hp), 6άρι μηχανικό (1.2Τ) και 6άρι αυτόματο (1.2Τ 130hp) κιβώτιο.

Περισσότερη ασφάλεια

Το ανανεωμένο Opel Crossland διαθέτει και μια μεγάλη γκάμα συστημάτων υποστήριξης του οδηγού. Για πρώτη φορά συναντούμε σύστημα Head Up display, ενώ διαθέσιμα είναι ακόμη Forward collision alert με αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης και ανίχνευση πεζού, σύστημα ειδοποίησης παρέκκλισης από τη λωρίδα κυκλοφορίας, ειδοποίηση κόπωσης οδηγού, ειδοποίηση τυφλού σημείου, cruise control με περιοριστή ταχύτητας και αναγνώριση οδικών σημάτων με αυτόματη προσαρμογή στα όρια ταχύτητας.

Η Opel θα ξεκινήσει σύντομα να λαμβάνει παραγγελίες για το νέο Crossland, το οποίο αναμένεται στα καταστήματα στις αρχές του 2021.

Φωτογραφίες:

Δείτε ακόμη:

Νέο Opel Mokka, από 18.000 ευρώ στην Ελλάδα