Το ανανεωμένο Opel Grandland έρχεται με αισθητικές και τεχνολογικές αναβαθμίσεις, φρέσκια εμφάνιση και ένα πλήρως ψηφιοποιημένο εσωτερικό.

Το Opel Grandland αλλάζει και αποκτά μια πιο φρέσκια εμφάνιση. όπως συνέβη πρόσφατα και στο μικρότερο Crossland, το Grandland χάνει το γράμμα “Χ” από την ονομασία του, ενώ αποκτά το εμπρός Opel Vizor. Πρόκειται για τη νέα μαύρη μάσκα που συναντούμε πλέον σε όλα τα νέα Opel. Αυτή εκτείνεται σε όλο το εμπρός τμήμα και ενσωματώνει στα άκρα της τους προβολείς. Στο νέο Grandland αυτοί μπορούν να εξοπλίζονται με το σύστημα φωτισμού adaptive IntelliLux LED Pixel Light με συνολικά 168 στοιχεία LED.

Η σχεδίαση του ανανεωμένου μοντέλου υιοθετεί καθαρές γραμμές, ενώ αλλαγές έχουν υποστεί οι προφυλακτήρες, τα πλαϊνά πάνελ, που τώρα βάφονται στο χρώμα του αμαξώματος, και οι προστατευτικές ποδιές σε χρωματισμούς high-gloss black και silver.

Opel GrandlandΜε Pure Panel στο εσωτερικό

Στο εσωτερικό η μεγαλύτερη αλλαγή αφορά στην υιοθέτηση του Pure Panel, ένα σύστημα με δύο μεγάλες οθόνες ενσωματωμένες σε ένα ενιαίο πάνελ. Αυτός ο πλήρως ψηφιακός, πίνακας λειτουργεί διαισθητικά και καταργεί ένα μεγάλο αριθμό μπουτόν. Περιλαμβάνει τις τελευταίες ψηφιακές τεχνολογίες και προσφέρει τις πιο σημαντικές πληροφορίες. Η κεντρική οθόνη αφής έχει διαγώνιο στις 10” και είναι προσανατολισμένη προς στον οδηγό. Η δεύτερη οθόνη βρίσκεται στην θέση του τυπικού πίνακα οργάνων και έχει διαγώνιο στις 12’’. Τα συστήματα infotainment είναι συμβατά με Apple CarPlay και Android Auto, ενώ υπάρχει και δυνατότητα ασύρματη φόρτιση για συμβατά smartphones στην κεντρική κονσόλα.

Νέα στο ανανεωμένο Grandland είναι και τα καθίσματα, τα οποια είναι εργονομικά με πιστοποίηση AGR (Aktion Gesunder Rücken e.V.) για οδηγό και συνοδηγό. Προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα ρυθμίσεων, από ηλεκτρική ρύθμιση κλίσης μέχρι ηλεκτροπνευματική οσφυϊκή στήριξη. Στη δερμάτινη εκδοχή τους προσφέρουν θέρμανση και εξαερισμό.

Εκδόσεις και εξοπλισμός

Η Opel συνεχίζει τη στρατηγική εξηλεκτρισμού της με το Grandland, το οποίο θα διατίθεται και σε δύο plug-in hybrid εκδόσεις, με κίνηση εμπρός ή σε όλους τους τροχούς. Η γκάμα θα συνεχίσει να διαθέτει και τους γνώριμους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου.

Μία ακόμα νέα τεχνολογία στο Grandland είναι το σύστημα νυχτερινής όρασης (Night Vision). Μια κάμερα υπερύθρων ανιχνεύει ανθρώπους και ζώα σε απόσταση έως 100 m μπροστά από το αυτοκίνητο, με βάση τη διαφορά θερμοκρασίας τους από το περιβάλλον. Το Night Vision προειδοποιεί τον οδηγό και δείχνει τη θέση των πεζών, στην ψηφιακή οθόνη του πίνακα οργάνων. Επίσης, νέο είναι το σύστημα Highway Integration Assist που κάνει την οδήγηση πιο ξεκούραστη, διατηρώντας την επιθυμητή απόσταση από το προπορευόμενο όχημα αλλά και τη λωρίδα κυκλοφορίας με τη λειτουργία active lane positioning. Το Grandland μπορεί να φρενάρει αυτόματα μέχρι να σταματήσει τελείως το αυτοκίνητο, εάν χρειαστεί. Χάρη στο “Stop & Go”, το σύστημα επιτρέπει και αυτόματη εκκίνηση μετά από στάση.

Ο στάνταρ εξοπλισμός στο νέο Opel Grandland περιλαμβάνει αναγνώριση επικείμενης σύγκρουσης με αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης, αναγνώριση πεζών, προειδοποίηση παρέκκλισης από τη λωρίδα κυκλοφορίας, αναγνώριση οδικών σημάτων, αναγνώριση κόπωσης οδηγού και cruise control. Το μοντέλο αναμένεται στην αγορά το ερχόμενο φθινόπωρο.