Είκοσι χρόνια από το λανσάρισμα της πρώτης γενιάς Zafira, η επιτυχημένη ιστορία συνεχίζεται με ένα νέο μοντέλο τέταρτης γενιάς. Το Opel Zafira Life είναι ένα άνετο πολυχρηστικό όχημα (MPV) το οποίο θα διατεθεί σε τρία μήκη, προσαρμοσμένα ειδικά στις απαιτήσεις των πελατών. Μικρό στα 4,60m, μεσαίο στα 4,95m και μεγάλο στα 5,30m, όλα με δυνατότητα μεταφοράς έως εννέα ατόμων. Η μικρή έκδοση του Zafira Life είναι περίπου 10cm μικρότερη από το υπάρχον Zafira, ενώ η μεγάλη περίπου 65cm μακρύτερη, εφάμιλλη του επιβατικού Vivaro Combi van.

Το Zafira Life ικανοποιεί όλες τις απαιτήσεις διαθέτοντας ευπροσάρμοστο εσωτερικό, υψηλά επίπεδα άνεσης και προηγμένα συστήματα υποστήριξης οδηγού. Μαζί και προηγμένα συστήματα infotainment, head-up display και active cruise control που λειτουργεί με δεδομένα από κάμερα + ραντάρ. Η προηγμένη τεχνολογία συνδυάζεται με μία ισορροπημένη εμφάνιση και αναλογίες, κοντούς προβόλους και το κλασικό ταμπλό Opel. Οδηγός και επιβάτες επωφελούνται από μία πανοραμική οροφή δύο τμημάτων και ένα ανοιγόμενο παράθυρο στην πίσω πόρτα.

Opel Zafira Life

Το μοντέλο θα είναι εξοπλισμένο με σύστημα ελέγχου πρόσφυσης IntelliGrip, ενώ ια ακολουθήσει και μία έκδοση 4×4 με τετρακίνηση της Dangel. Η Opel θα προσφέρει μία αμιγώς ηλεκτρική έκδοση στις αρχές του 2021, ένα ακόμα ορόσημο στο δρόμο για τον εξηλεκτρισμό της μάρκας.

Το Zafira Life “Small” εντάσσεται στα συμπαγή πολυμορφικά, αλλά προσφέρει αισθητά περισσότερους χώρους και δυνατότητα μεταφοράς έως εννέα ατόμων. Επίσης διαθέτει δύο συρόμενες πόρτες ελεγχόμενες από αισθητήρες, οι οποίες ανοίγουν ηλεκτρικά με μία απλή κίνηση του ποδιού. To Zafira Life “Medium” έχει μεταξόνιο 3,28 m, μακρύτερο κατά 35 cm, και κατά συνέπεια περισσότερο χώρο για τα πόδια των πίσω επιβατών. Το Zafira Life “Large” έχει ασυναγώνιστο χώρο αποσκευών περίπου 4.500lt.

Οι περισσότερες εκδόσεις του Zafira Life έχουν ύψος κάτω από 1,90 m που σημαίνει ότι μπορούν να έχουν πρόσβαση σε υπόγεια γκαράζ, σημαντικός παράγοντας για χρήση ως mini bus ξενοδοχείου.

Opel Zafira Life

Το νέο Opel MPV διαθέτει πολυάριθμα συστήματα υποστήριξης οδηγού. Μία κάμερα και ένα ραντάρ παρακολουθούν την περιοχή μπροστά από το όχημα. Το σύστημα αναγνωρίζει ακόμα και πεζούς που διασχίζουν το δρόμο και ενεργοποιεί ελιγμό φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης σε ταχύτητες έως 30 km/h. Το ευφυές cruise control προσαρμόζει την ταχύτητα σε αυτή του προπορευόμενου οχήματος, επιβραδύνει αυτόματα και μπορεί να μειώσει την ταχύτητα στα 20 km/h εάν χρειαστεί. Τα συστήματα Διατήρησης Λωρίδας Κυκλοφορίας (Lane Keep Assist) και αναγνώρισης κόπωσης (drowsiness alert) προειδοποιούν τους οδηγούς εάν βρίσκονται πολλή ώρα στο τιμόνι και χρειάζονται διάλειμμα. Η υποβοήθηση Μεγάλης Σκάλας Φώτων (High Beam Assist), που εναλλάσσεται αυτόματα μεταξύ μεγάλης και μεσαίας σκάλας, ενεργοποιείται σε ταχύτητες άνω των 25km/h. Επίσης μοναδική σε αυτή την κατηγορία είναι η έγχρωμη προβολή του head-up display που εμφανίζει την ταχύτητα, την απόσταση από το προπορευόμενο όχημα και πληροφορίες πλοήγησης.

Στο εσωτερικό, υπάρχει μεγάλη έγχρωμη οθόνη αφής 7 ιντσών σε συνδυασμό με τα συστήματα infotainment Multimedia και Multimedia Navi. Και τα δύο περιλαμβάνουν ενσωμάτωση Apple CarPlay και Android Auto, ενώ χάρη στο Opel Connect, το σύστημα πλοήγησης περιλαμβάνει δελτία κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο που ενημερώνουν για την τελευταία κατάσταση στους δρόμους. Ένα ισχυρό ηχοσύστημα διατίθεται σε όλες τις εκδόσεις εξοπλισμού. Στην κορυφαία έκδοση, οι επιβάτες απολαμβάνουν υψηλή ποιότητα ήχου χάρη στα 10 ηχεία.