Η Peugeot αποκάλυψε το εντελώς νέο 208, το οποίο θα κυκλοφορήσει μετά το καλοκαίρι του 2019 με κινητήρες βενζίνης, πετρελαίου και… ρεύματος! Το νέο 208 ωστόσο είναι ένα αυτοκίνητο που αμέσως ξεχωρίζει για τη νέα του σχεδιαστική ταυτότητα. Κι αυτό γιατί υιοθετεί στοιχεία που γνωρίσαμε στα 3008 και 5008, ενώ εξελίχθηκαν στο νέο 508. Έτσι συναντούμε νέα φώτα εμπρός και πίσω με “χορταστικά” LED ημέρας, αλλά και μια νέα εμπρός μάσκα. Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα είναι η εικόνα και στο πίσω μέρος, με σαφείς επιρροές από τα SUV της Peugeot. Κατασκευαστικά, το νέο 208 βασίζεται σε νέα πλατφόρμα, επιτρέποντας του έτσι να πετύχει χαμηλότερο βάρος αλλά και καλύτερους χώρους στο εσωτερικό.

Peugeot 208

Αναθεωρημένο i-Cockpit στο εσωτερικό

Όσο εντυπωσιακή είναι η εξωτερική μεταμόρφωση του 208, άλλο τόσο είναι και η εσωτερική. Στην καμπίνα η Peugeot ακολουθεί τη λογική του γνώριμου i-Cockpit. Έτσι συναντούμε ένα πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων με τρισδιάστατη απεικόνηση, και ένα εξαιρετικά μικρής διαμέτρου τιμόνι. Αντίστοιχα, στο ταμπλό υπάρχει μεγάλη οθόνη αφής και κάθετα τοποθετημένοι διακόπτες “αεροπορικού” τύπου. Η συνολική εικόνα είναι αρκετά εντυπωσιακή για αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας.

Πλήρης γκάμα κινητήρων

Το νέο Peugeot 208 θα εφοδιάζεται με μια πλούσια γκάμα κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου. Βασικός κινητήρας θα είναι ο 3κύλινδρος PureTech 1,2 λίτρων, σε εκδόσεις 75, 100 και 130 ίππων. Σε diesel ο νέος 1.5 BlueHDi αποδίδει 100 ίππους. Τα σπουδαιότερα ωστόσο νέα αφορούν την ηλεκτρική έκδοση, η οποία ονομάζεται e-208 και κινείται από έναν ηλεκτροκινητήρα 136 ίππων και 260 Nm ροπής. Μια μπαταρία 50 kWh φροντίζει για αυτονομία 340 χλμ. (βάση WLTP), ενώ είναι τοποθετημένη κάτω από τα πίσω καθίσματα, αφήνοντας ανεπηρέαστο τον χώρο φόρτωσης. Όσον αφορά στις επιδόσεις, το Peugeot e-208 θα μπορεί να κάνει το 0-100 km/h σε 8,1 δευτερόλεπτα, ενώ η μπαταρία θα μπορεί να φτάσει στο 80% της φόρτισης της σε 30 λεπτά με χρήση ταχυφορτιστών. Σε οικοιακό δίκτυο η πλήρης φόρτιση διαρκεί 16 ώρες και σε τριφασικό ρεύμα λίγο περισσότερο από 5 ώρες.

Η παγκόσμια πρεμιέρα του νέου Peugeot 208 έγινε στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης, ενώ αναμένεται στην αγορά το ερχόμενο φθινόπωρο.