Νέο Peugeot 108

6 Μαρτίου 2014      
Ο αντικαταστάτης του Peugeot 107 είναι το 108 και πρόκειται για ένα εντελώς νέο αυτοκίνητο που έρχεται να συνεχίσει την επιτυχημένη 9-ετή πορεία του προκατόχου του. Το Peugeot 108 έχει μήκος 3,47 μ. και είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από το 107, ενώ χρησιμοποιεί τον ίδιο 1000άρη βενζινοκινητήρα 68 ίππων με βελτιωμένη ωστόσο κατανάλωση και εκπομπές ρύπων.

Το Peugeot 108 είναι το τρίτο μοντέλο της αδελφότητας Toyota-PSA και μηχανολογικά μοιράζεται την ίδια τεχνολογία με τα Citroen C1 και Toyota Aygo. Σχεδιαστικά μοιάζει με ένα μικρό Peugeot 308, ακολουθώντας την ίδια λογική στο εμπρός τμήμα και στα φώτα. Το 108 θα διατίθεται σε 3-θυρο και σε 5-θυρο αμάξωμα, καθώς και για πρώτη φορά σε έκδοση cabrio με υφασμάτινη ηλεκτρικά ανοιγόμενη οροφή διαστάσεων 76×80 mm. Οι χώροι του είναι αυξημένοι σε σύγκριση με το 107, προσφέροντας ένα μεγαλύτερο χώρο αποσκευών που φτάνει πλέον στα 196 λίτρα.
Αυτό που εντυπωσιάζει στο εσωτερικό είναι η οθόνη 7 ιντσών που ενσωματώνει διάφορες λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένου του ηχοσυστήματος, του bluetooth για κινητό τηλέφωνο αλλά και για πρώτη φορά μιας κάμερας οπισθοπορείας. Βέβαια παρά τις βελτιώσεις στην ποιότητα των πλαστικών και των επενδύσεων, φαίνεται πως διατηρούνται κάποια χαρακτηριστικά από το 107, όπως οι γυμνές μεταλλικές επιφάνειες εσωτερικά στις πόρτες και τα πίσω παράθυρα που ανοίγουν μόνο σε ανάκληση. Ο γνώριμος κινητήρας του 1,0 lt και των 68 ίππων έχει δεχθεί μια σειρά από βελτιώσεις προς όφελος της κατανάλωσης και των εκπομπών ρύπων, οι οποίοι πλέον πέφτουν στα 88 g/km, ενώ στη γκάμα η Peugeot προσθέτει και το νέο σύνολο 1.2 VTi με απόδοση 82 ίππων.
Το νέο Peugeot 108 θα προσφέρει -όπως και το Toyota Aygo- πολλές δυνατότητες εξωτερικής διαμόρφωσης, με επιλογές χρωματικών συνδυασμών και “ζωηρών” αυτοκόλλητων που θα τονίζουν τον ξεχωριστό χαρακτήρα του κάθε οδηγού.

Διαβάστε ακόμη: