Έρχονται ανανεωμένα τα Peugeot 208 και 2008

© photo: largus.fr

Μέσα στο 2023 έρχονται τα ανανεωμένα Peugeot 208 και Peugeot 2008, τα οποία θα δεχθούν αυτό που λέμε “ενδιάμεσο facelift”.

Τα Peugeot 208 και 2008 θα υποστούν κυρίως σχεδιαστικές αλλαγές, που θα περιοριστούν στο εμπρός και πίσω τμήμα. Έτσι περιμένουμε μια νέα εμφάνιση που θα υιοθετεί περισσότερα στοιχεία από τα πρόσφατα 308 και βεβαίως το ολοκαίνουριο Peugeot 408. Αυτές θα αφορούν μια νέας σχεδίασης μάσκα και εμπρός προφυλακτήρα, ίσως και κάποιες αλλαγές στα φωτιστικά σώματα με LED προβολείς ως στάνταρ. Και φυσικά όπως σε κάθε νέο Peugeot, θα δούμε και εδώ το ανανεωμένο σήμα της μάρκας με το κεφάλι του λιονταριού!

Στο πίσω μέρος οι αλλαγές θα είναι πιο περιορισμένες, με επανασχεδιασμό των φώτων και του προφυλακτήρα, ωστόσο αλλαγές αναμένονται και στην καμπίνα. Έτσι αυτό που περιμένουμε είναι να δούμε το τελευταίας γενιάς i-Cockpit της Peugeot με νέο σύστημα infotainment και βελτιώσεις στον ψηφιακό πίνακα οργάνων. Αναμένονται ακόμη αλλαγές στα υφάσματα και στα διακοσμητικά στοιχεία της καμπίνας.

© photo: largus.fr

Αλλαγές και στο Peugeot 2008

Το ομορφότερο Peugeot των τελευταίων ετών πρόκειται και αυτό να δεχθεί το κύμα ανανέωσης που θα δούμε στο μικρότερο 208. Περιμένουμε λοιπόν την ίδια έκταση αναβαθμίσεων, με υιοθέτηση παρόμοιας σχεδίασης σε μάσκα, προφυλακτήρες και φωτιστικά. Πιθανά στο 2008 να δούμε και κάποια στοιχεία που το συνδέουν περισσότερο με το μεγάλο 408, με το οποίο άλλωστε μοιράζεται το γενικότερο crossover στυλ.

Πλέον και υβριδικό;

Αν και τίποτα δεν έχει επιβεβαιωθεί προς το παρόν, η γκάμα μηχανικών συνόλων θα δεχθεί ίσως τις σημαντικότερες αλλαγές. Έτσι λοιπόν είναι πολύ πιθανό να έχουμε την απόσυρση των κινητήρων diesel, τη θέση των οποίων θα καλύψει ένας νέος ήπια υβριδικός 48V. Το υβριδικό αυτό σύνολο δε θα αποτελέσει έκπληξη, καθώς η δική μας εκτίμηση είναι πως θα υιοθετήσει την τεχνολογία που γνωρίσαμε στα μοντέλα των Jeep και Alfa Romeo. Μάρκες που όπως και η Peugeot ανήκουν στον όμιλο Stellantis.

© photo: latestcarnews.net

Έτσι λοιπόν όπως και στο Jeep Renegade e-Hybrid για παράδειγμα, αναμένουμε ένα σύνολο ήπια υβριδικό σύνολο. Αυτό ίσως συνδυαστεί με κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DCT, το οποίο πέρα από τα προφανή οφέλη στους χαμηλότερους ρύπους θα παρέχει και αμιγώς ηλεκτρική κίνηση έστω και στις πολύ χαμηλές ταχύτητες όπως πχ η εκκίνηση σε ένα φανάρι ή οι ελιγμοί στο παρκάρισμα.

Η ανανεωμένη γκάμα των 208 και 2008 θα συνεχίσει να περιλαμβάνει φυσικά τις αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις e-208 και e-2008. Εδώ δεν περιμένουμε αλλαγές συγκριτικά με τα σημερινά μοντέλα και θα παραμείνει ο ηλεκτροκινητήρας των 136 ίππων. Ωστόσο, ίσως έχουμε μικρή αύξηση στην αυτονομία τους στα πλαίσια γενικότερων βελτιώσεων σε επιμέρους τομείς, συμπεριλαμβανομένου της μπαταρίας τους.

Τα ανανεωμένα Peugeot 208 και Peugeot 2008 θα αποκαλυφθούν μέσα στους επόμενους μήνες και αναμένονται στην αγορά από το καλοκαίρι του 2023.

© photo: latestcarnews.net

Δες τη video-δοκιμή του Peugeot 2008