Το δεύτερο από τα τέσσερα συλλεκτικά αυτοκίνητα που έχει παρουσιάσει η Porsche στα πλαίσια του Heritage Design Strategy είναι η 911 Sport Classic και θα παραχθεί σε 1.250 αυτοκίνητα και μόνο!

Η Porsche 911 Sport Classic είναι ένα μοντέλο που αντλεί έμπνευση από την πρώτη γενιά 911 (1964-1973) καθώς και από την 911 Carrera RS 2.7 του 1972. Την πλέον εμβληματική έκδοση του μοντέλου και μια από τις καλύτερες all time εκδοχές της 911 με το χαρακτηριστικό ducktail πίσω σπόιλερ.

Η νέα ειδική έκδοση της 911 είναι διαθέσιμη για άμεσες παραγγελίες, μ ετις πρώτες παραδόσεις να ξεκινήσουν στα ευρωπαϊκά Porsche Centres από τον Ιούλιο του 2022.

Porsche 911 Sport Classic

Αλλαγές ουσίας

Πέρα από τα λογότυπα και τις αναφορές στην ιστορία του μοντέλου, η Sport Classic έχει μερικά χαρακτηριστικά που καμία άλλη 911 δεν έχει. Στοιχεία όπως ένα διαφορετικό bodykit που συνδυάζει φαρδύτερο φτερά, όπως των εκδόσεων 911 Turbo, μια σταθερή πίσω αεροτομή ducktail (αντίστοιχη των θρυλικών Carrera RS 2.7) και τη γνώριμη double-bubble οροφή. Επίσης όπως συνέβη και με την πρώτη γενιά (997) της 911 Sport Classic το 2009, η νέα σειρά έχει ιδιαίτερες χρωματικές αποχρώσεις, εμπνευσμένες από το γκρι χρώμα των πρώτων 356. Πιο συγκεκριμένα η νέα 911 Sport Classic είναι η πρώτη Porsche βαμμένη σε Sport Grey Metallic, ενώ διαθέσιμα είναι και τα χρώματα solid Black, Agate Grey Metallic kai Gentian Blue Metallic. Δυο βαμμένες λωρίδες σε ανοιχτόχρωμο Sports Grey, διατρέχουν το καπό, την οροφή και την πίσω αεροτομή, τονίζοντας ακόμη περισσότερο το ύφος της ξεχωριστής έκδοσης.

Porsche 911 Sport Classic

Στο εσωτερικό, το γνώριμο μοτίβο «Pepita» καλύπτει τις επενδύσεις των θυρών και το κεντρικό τμήμα των semi-aniline-δερμάτινων καθισμάτων σε Black/Classic Cognac αποχρώσεις, δημιουργώντας μια διακριτική, υψηλής αισθητικής αντίθεση με το χρώμα του αμαξώματος.

Η ισχυρότερη χειροκίνητη 911

Η Sport Classic είναι μοναδική και στον κινητήρα. Συγκεκριμένα ο flat-six κινητήρας των 3,7 λίτρων συνδυάζεται με δύο turbo και αποδίδει 550 ίππους. Η κίνηση μεταφέρεται στους πίσω τροχούς και σε συνδυασμό με το 7άρι χειροκίνητο κιβώτιο. Αυτό σημαίνει ότι η νέα 911 Sport Classic είναι η πιο δυνατή 911 με χειροκίνητο κιβώτιο!

Το κιβώτιο διαθέτει auto-blip, όπως ονομάζει η Porsche την τεχνολογία της τύπου Rev-Matching. Aνεβάζει δηλαδή στιγμιαία τις στροφές του κινητήρα σε κάθε κατέβασμα ταχύτητας, προσομοιώνοντας την τεχνική μύτη-τακούνι. Η σπορ εξάτμιση είναι επίσης ειδικά φτιαγμένη για τη συγκεκριμένη έκδοση, παράγοντας έναν μοναδικό ήχο. Τέλος, η ανάρτηση, προέρχεται από τις 911 Turbo και 911 GTS, είναι κατά 10 χλστ. χαμηλότερη και συνδυάζεται με το, στάνταρ εδώ, Porsche Active Suspension Management (PASM).