Οι σχεδιαστικές λεπτομέρειες του Renault Austral

Η Renault βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στην αποκάλυψη του νέου της SUV. Ο διευθυντής σχεδιασμού της μάρκας, Gilles Vidal, ρίχνει φως στη σχεδίασή του.

«Κομψό και τεχνολογικό». Χρησιμοποιώντας αυτούς τους όρους, ο Gilles Vidal, διευθυντής σχεδίασης της Renault, μιλά για το πιο σύγχρονο C-SUV της μάρκας, το ολοκαίνουργιο Renault Austral. Βασιζόμενες στα στοιχεία του σύγχρονου μοντέλου (βλ. Kadjar), οι ομάδες σχεδίασης προσπάθησαν να δημιουργήσουν ένα μοντέρνο και εκλεπτυσμένο όχημα υψηλής ποιότητας.

Βασίστηκαν στα χαρακτηριστικά που προσελκύουν τόσους πολλούς αγοραστές στα μοντέλα SUV – αναλογίες, μεγέθη, πρόβολοι, μέγεθος τροχών – και επικεντρώθηκαν στο να δώσουν στις γραμμές των ώμων μια πιο μυώδη εμφάνιση. Το όχημα που προκύπτει είναι ένα SUV γεμάτο χαρακτήρα, που όμως παραμένει διακριτικό. Ακμαίο, αθλητικό και μοντέρνο, το ολοκαίνουργιο Renault Austral έχει ενδιαφέρουσες αναλογίες που το κάνουν να φαίνεται στιβαρό, αλλά και ευέλικτο.

Η σχεδίαση των οχημάτων της Renault μπαίνει σε νέα εποχή. Ως εκ τούτου, οι γραμμές που διασχίζουν την κορυφή των θόλων των τροχών δημιουργούν μια σύγχρονη δομή και ένα ισχυρό και προσεγμένο στη λεπτομέρεια σχέδιο, στο προφίλ του αυτοκινήτου. Οι δυναμικές γραμμές του Austral αντικατοπτρίζουν άμεσα τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της εταιρείας.

Τα στιλιστικά χαρακτηριστικά του Austral περιλαμβάνουν μια καθαρή, δομημένη πτυχή που εκτείνεται κατά μήκος του κάτω τμήματος του αμαξώματος. Αυτό δημιουργεί γωνία στο μπροστινό μέρος του οχήματος, χαρίζοντας στη σιλουέτα ένα δυναμικό πλεονέκτημα. Αυτή η νέα σχεδιαστική και μορφολογική γλώσσα διαφέρει από τις παραδοσιακές οριζόντιες γραμμές που συνήθιζαν να διατρέχουν το αμάξωμα, παράλληλα με το έδαφος.

Τεχνολογικά προηγμένο

Τα τεχνολογικά χαρακτηριστικά του νέου SUV αποτυπώνονται με εύγλωττο τρόπο στα εντυπωσιακά, εμπρός και πίσω, φωτιστικά. Τα δύο μεγάλα πίσω φώτα, σχήματος C, συγχωνεύονται με το λογότυπο του αυτοκινήτου, ενώ ο εμπρός σχεδιασμός είναι εντυπωσιακός σε συνδυασμό με τα προκλητικά φωτιστικά και τα στοιχεία της νέας μάσκας. Η τεχνολογία Micro-optic που θα υιοθετείται και στο Megane E-TECH Electric, αξιοποιεί το plexiglass, με γραμμές και σχέδια που είναι χαραγμένα απευθείας στην επιφάνεια και στο εσωτερικό του. Όταν φωτίζονται από τα φώτα LED, οι γραμμές αυτές λάμπουν, δημιουργώντας μια άμεσα αναγνωρίσιμη εικόνα. Συνολικά, η τεχνολογική δεξιοτεχνία και η επιθυμία να ξεχωρίζει σε όλους τους τομείς, αποτέλεσαν τη βάση πίσω από τη σχεδίαση του Renault Austral.

Η πρώτη εικόνα του εσωτερικού

Η εσωτερική σχεδίαση έχει όλα τα παραδοσιακά διακριτικά ενός SUV. Η αρχιτεκτονική του ταμπλό του χαρίζει μια λιτή και «απλωμένη» εμφάνιση, ενώ η σύνδεσή του με τα πάνελ των θυρών δίνει στους μπροστινούς επιβάτες μια ξεχωριστή αίσθηση. Η ψηλή γραμμή των παραθύρων δημιουργεί μια αίσθηση ασφάλειας, ενώ άφθονοι είναι οι αποθηκευτικοί χώροι. Το μοντέλο έχει ένα φαρδύ συρόμενο μπράτσο που μπορεί να παρέχει επιπλέον χώρο αποθήκευσης και κάνει τη χρήση του συστήματος πολυμέσων OpenR Link απλούστερη. Η κονσόλα διαθέτει δύο μεγάλους αποθηκευτικούς χώρους και μια βάση για την τοποθέτηση, αλλά και την επαγωγική φόρτιση του smartphone. Συνδυαστικά, το εσωτερικό του Austral διαθέτει περισσότερα από 30 λίτρα αποθηκευτικών χώρων για μικροαντικείμενα.

Στο μπροστινό μέρος, κάθε επιβάτης έχει άφθονο και εργονομικά σχεδιασμένο χώρο, ενώ πίσω οι χώροι αναμένονται εντυπωσιακοί. Μάλιστα, δεν υπάρχει τούνελ μετάδοσης, ενώ το πίσω κάθισμα είναι συρόμενο και πτυσσόμενο, ενώ λειτουργεί με το πάτημα ενός κουμπιού. Τα καθίσματα έχουν σχεδιαστεί με ιδανικό τρόπο, καθιστώντας ευκολότερη την αλληλεπίδραση των επιβατών.

Πλήρως ψηφιοποιημένο

Η διαμόρφωση της σε σχήμα «L», που περιλαμβάνει τον κεντρικό πίνακα οργάνων και το σύστημα infotainment, εκτείνεται σε 24,3 ίντσες, παρέχοντας ευκολία πρόσβασης στην πληροφορία, διαύγεια, διαισθητική λειτουργία και πλήρη συνδεσιμότητα. Παράλληλα, φιλοξενεί χειριστήρια για σχεδόν όλες τις λειτουργίες του αυτοκινήτου, ώστε οι υπόλοιπες επιφάνειες να είναι πιο λιτές σχεδιαστικά. Το state of the art λογισμικό του Austral, αξιοποιεί το λειτουργικό Google Automotive Services, ενώ το συνολικό αποτέλεσμα είναι τόσο λαμπερό και χωρίς αντικατοπτρισμούς που δεν καθίσταται αναγκαία η χρήση επιπλέον γίσου από πάνω για να το προστατεύει από το φως.

Πλήρες συνδεδεμένων και έξυπνων λύσεων, το OpenR Link περιλαμβάνει το Android Auto και το Apple CarPlay, καθώς και λειτουργία αναζήτησης Google και Google Maps. Η οθόνη του OpenR είναι τόσο ομαλή και απλή στη χρήση, όσο σε ένα smartphone, ενώ αποτελεί μια από τις σπουδαιότερες τεχνολογικές καινοτομίες της Renault τα τελευταία χρόνια.

Εκτός από την πολύ μοντέρνα εμφάνιση, το ταμπλό φιλοξενεί διακριτικά ενσωματωμένους κάθετους αεραγωγούς, ενώ το περίγραμμα γύρω από την οθόνη είναι εξαιρετικά λεπτό και απόλυτα διαφανές. Το τιμόνι είναι τετραγωνισμένο και ελαφρώς πιο επίπεδο στο κέντρο του, παρέχοντας ανεμπόδιστη θέα στην οθόνη του ταμπλό και δίνοντας ταυτόχρονα ένα πιο σπορτίφ ύφος.

Έρχεται το Renault Austral, αντικαταστάτης του Kadjar