Έρχεται το Renault Austral, αντικαταστάτης του Kadjar

Η Renault ετοιμάζει ένα νέο SUV που θα αποτελέσει τον αντικαταστάτη του Kadjar. Το εντελώς νέο Austral θα κυκλοφορήσει την άνοιξη, αποκλειστικά ως υβριδικό!

Το εντελώς νέο Renault Austral μπήκε σε τελικά στάδια δοκιμών και η μάρκα έδωσε μερικές πληροφορίες αλλά και δύο καμουφλαρισμένες φωτογραφίες. Είναι ξεκάθαρο πως έχουμε να κάνουμε με ένα μεσαίο SUV, μεγέθους αντίστοιχου με το τρέχον Kadjar. Το Austral βασίζεται στη νέα πλατφόρμα CMF-CD3 και θα περιλαμβάνει αποκλειστικά εξηλεκτρισμένες επιλογές κινητήρων.

Αυτή την περίοδο, περίπου 100 αυτοκίνητα δοκιμών κυκλοφορούν στην Ευρώπη για το τελευταίο σετ δοκιμών. Στόχος να καλύψουν περισσότερα από 2 εκ. χιλιόμετρα. Συνολικά 900 οδηγοί θα διανύσουν 600.000 χλμ. σε κανονικές συνθήκες, σε Γαλλία, Ισπανία, Γερμανία και Ρουμανία. Τα υπόλοιπα 1.400.000 χλμ. θα ολοκληρωθούν εντός πίστας.

Αυτές οι δοκιμές θα πιστοποιήσουν τις τελευταίες ρυθμίσεις στην πλατφόρμα του Austral αλλά και στα συστήματα υποστήριξης του οδηγού, στην ηχομόνωση και στην ανάρτηση. Το επίσημο λανσάρισμα του μοντέλου, προγραμματίζεται αμέσως μετά, δηλαδή κάπου εντός της άνοιξης του 2022.

Πλήρως εξηλεκτρισμένη γκάμα

Το Renault Austral θα έχει αποκλειστικά υβριδικά σύνολα βενζίνης. Αυτά θα περιλαμβάνουν μια τελευταίας γενιάς E-Tech Hybrid επιλογή (πιθανότατα όπως στο Arkana), έναν κινητήρα 1.3 TCe με ήπια υβριδική τεχνολογία 12V (αντίστοιχος με το Nissan Qashqai) αλλά και έναν κινητήρα 1.2 TCe 48V MHEV. Αυτή η γκάμα κινητήρων θα φέρει ρεκόρ χαμηλών ρύπων στο Austral, αφού θα ξεκινά από τα 105 γρ CO2/χλμ. Όσο για την απόδοση, ακόμη δεν υπάρχει σχετική ανακοίνωση, αλλά στην κορυφή της γκάμας θα υπάρχει έκδοση με 200 ίππους.