Με βελτιώσεις στα σημεία και έναν διακριτικό επανασχεδιασμό, το Renault Twingo επανατοποθετείται στην κατηγορία των μικρών αυτοκινήτων πόλης. Εκ πρώτης, οι οπτικές αλλαγές περιορίζονται στον νέας σχεδίασης εμπρός προφυλακτήρα και στα νέα φώτα ημέρας που πλέον είναι ενσωματωμένα στους προβολείς. Τα φωτιστικά σώματα είναι με τη σειρά τους νέα και περιλαμβάνουν και τα φλας σε σχήμα “C”. Πίσω, οι αλλαγές περιλαμβάνουν νέα φώτα και νέα χειρολαβή στο άνοιγμα της γυάλινης πίσω πόρτας.

Renault Twingo

Μικρότερης έκτασης είναι οι αλλαγές στην καμπίνα, με τις πλουσιότερες σε εξοπλισμό εκδόσεις να έχουν πλέον μια καινούρια οθόνη αφής 7 ιντσών. Αλλαγές έχουν γίνει ακόμη σε θέματα εργονομίας, υπάρχουν πλέον δύο θύρες USB και ντουλαπάκι συνοδηγού που πλέον κλείνει.

Στο τεχνικό κομμάτι, το αμάξωμα του ανανεωμένου Twingo “κάθεται” πλέον κατά 10 χλστ. χαμηλότερα στο έδαφος, στοχεύοντας με αυτό τον τρόπο τη βελτίωση της αεροδυναμικής του απόδοσης. Κάτω από το πίσω καπό τοποθετείται ένας 3κύλινδρος βενζινοκινητήρας 1,0 lt, ο οποίος διατίθεται ατμοσφαιρικός με 65 και 75 ίππους. Υπάρχει επίσης και έκδοση Turbo με 93 ίππους, η οποία μπορεί να συνδυαστεί με μηχανικό 5άρι ή αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη EDC, 6 σχέσεων.