Νέο Renault Twingo με κίνηση και κινητήρα πίσω! [updated]

5 Μαρτίου 2014      
Αποκαλύφθηκε το νέο baby Renault το οποίο και έρχεται για πρώτη φορά στην ιστορία του αποκλειστικά ως πεντάθυρο μοντέλο, με κίνηση στους πίσω τροχούς και τον κινητήρα πίσω. Υπό άλλες προϋποθέσεις θα μπορούσαμε να έχουμε ένα σπορ οδηγικά μικρό στα χνάρια του Renault Twin’Run που γνωρίσαμε παλαιότερα, ωστόσο στην προκειμένη οι παραπάνω επιλογές έγιναν με στόχο την ευελιξία και την ευρυχωρία.

Το ολοκαίνουριο Renault Twingo θα αποτελέσει και τη βάση για τις επόμενες 2-θέσιες και 4-θέσιες εκδόσεις των νέων Smart, μετά από στρατηγικής σημασίας συμφωνία της Renault με την Daimler που υπογράφτηκε το 2010. Ίσως έτσι να προέκυψε και η διάταξη «κίνηση και κινητήρας πίσω» η οποία σύμφωνα με τους Γάλλους απελευθερώνει το εμπρός τμήμα του αυτοκινήτου και βελτιώνει τον κύκλο στροφής. Ότι πρέπει δηλαδή για ένα μικρό αυτοκίνητο πόλης. Ταυτόχρονα η τοποθέτηση του κινητήρα πίσω δημιουργεί επιπλέον χώρο στην καμπίνα, εξασφαλίζοντας ανέσεις συγκρίσιμες με μοντέλα μεγαλύτερης κατηγορίας.
Σχεδιαστικά, το Renault Twingo είναι ένα συμπαθητικό και «χαρούμενο» αυτοκίνητο, σε ζωηρά χρώματα αλλά και επιρροές από το Renault 5, κυρίως στο πίσω τμήμα με το σχεδόν κάθετο πίσω παρμπρίζ και τους ώμους των φτερών γύρω από τα πίσω φώτα. Το Twingo θα προσφέρει πολλούς τρόπους διαμόρφωσης με ποικιλία σε εξωτερικούς καθρέπτες, πλευρικά προστατευτικά, τροχούς και αυτοκόλλητα, στοιχεία απαραίτητα αν θέλει να σταθεί απέναντι σε αυτοκίνητα όπως το Fiat 500 και το Opel Adam.

Από πλευράς κινητήρων, το νέο Twingo θα διατίθεται με δυο βενζινοκινητήρες τελευταίας γενιάς. Τον ολοκαίνουριο SCe 70, έναν ατμοσφαιρικό 1000άρη (999 κ.εκ. για την ακρίβεια) απόδοσης 70 ίππων και 91 Nm, και τον Energy TCe 90, ένα turbo σύνολο μόλις 898 κ.εκ. με ισχύ 90 ίππων και ροπή 135 Nm.

Το εσωτερικό ακολουθεί την ίδια ενδιαφέρουσα αισθητική με το εξωτερικό του αμαξώματος, είναι μοντέρνο, πολύχρωμο και πολύ άνετο για το μέγεθος του αυτοκινήτου. Ξεχωρίζει μια μεγάλη οθόνη στο κέντρο του ταμπλό, το γυαλιστερό φινίρισμα αλλά και το μεγάλο ταχύμετρο στο οπτικό πεδίο του οδηγού διαθέσιμο σε μπλε, λευκό, μαύρο ή κόκκινο χρώμα. Γενικότερα, τα χρώματα στην καμπίνα δημιουργούν έντονες αντιθέσεις. Οι επενδύσεις είναι μαύρες, τη στιγμή που τα όργανα, το τιμόνι, τα χερούλια των θυρών και οι αεραγωγοί είναι σε λευκό. Το νέο Twingo δίνει τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε τρεις χρωματικές επιλογές για τα υφάσματα των καθισμάτων (μπλε, γκρι ή κόκκινο), ενώ διαθέσιμη είναι και μια σπορ επιλογή σε συνδυασμούς μαύρου-κόκκινου. Από πλευράς χώρου, το πορτ μπαγκάζ του μετρά 219 λίτρα και το πίσω κάθισμα αναδιπλώνεται σε δύο μέρη (50:50), ενώ υπάρχουν και επιπλέον αποθηκευτικοί χώροι 52 λίτρων συνολικά.

Το νέο Renault Twingo θα κυκλοφορήσει πανευρωπαϊκά στο δεύτερο μισό του 2014 και θα διατίθεται σε τέσσερα ζωηρά χρώματα: λευκό, κόκκινο, κίτρινο και ανοιχτό γαλάζιο.

Διαβάστε ακόμη: