Έφτασε το νέο Skoda Citigo

Όπως συνέβη και με το αδελφό Volkswagen up!, η Skoda προχώρησε στην ανανέωση του μικρού της μοντέλου, το οποίο αισίως ξεκινά την πορεία του στην ελληνική αγορά.
Το ανανεωμένο Skoda Citigo ξεχωρίζει μεταξύ άλλων από από τη φρέσκια σχεδίαση εμπρός, η οποία περιλαμβάνει αλλαγές στο καπό, στους προφυλακτήρες, στα φώτα ομίχλης, στη γρίλια και στα φώτα ημέρας που είναι πλέον LED. Νέα και επίσης LED είναι τα πίσω φώτα σε σκούρο πλαίσιο (στάνταρ από την έκδοση Ambition).
Στις εκδόσεις Ambition και Style, η οροφή και οι πλευρικοί καθρέφτες διατίθενται σε λευκό και μαύρο χρώμα ως έξτρα, ενώ νέας σχεδίασης είναι οι ζάντες αλουμινίου 14, 15 και 16 ιντσών. Στο εσωτερικό οι αλλαγές είναι ορατές στο νέο τιμόνι με κουμπιά ελέγχου του ραδιοφώνου και του τηλεφώνου, αλλά και στα νέα χειριστήρια του ηλεκτρονικού κλιματισμού (όπου υπάρχει).
Στο ταμπλό υπάρχει μια βολική βάση για smartphone, επιτρέποντας τη σύνδεση του με το όχημα.
Εντελώς νέο είναι το σύστημα ψυχαγωγίας με δυνατότητες συνδεσιμότητας aux-in, κάρτα SD και θύρας USB. Αναλόγως με την έκδοση διαθέτει έγχρωμη οθόνη, έξι ηχεία και σύνδεση Bluetooth. Η εφαρμογή Move&Fun, για τα λειτουργικά συστήματα iOS και Android, παρέχει πλοήγηση, πληροφορίες ταξιδιού, τηλεφωνήματα hands-free, συμβουλές για αποδοτική οδήγηση και, φυσικά, ραδιόφωνο και μουσική, μετατρέποντας έτσι το smartphone σε οθόνη πολλαπλών λειτουργιών. Μάλιστα υπάρχει και μια εύχρηστη βάση στο ταμπλό, με θύρα φόρτισης ακριβώς από πίσω.
Υπενθιμίζουμε ότι το Skoda Citigo διατίθεται με 3-κύλινδρους κινητήρες βενζίνης 1,0 λίτρου, ισχύος 60 και 75 ίππων. Μάλιστα διατίθεται και έκδοση φυσικού αερίου CNG με ισχύ 68 ίππων και πολλαπλά οφέλη σε κατανάλωση και ρύπους.
Πίσω οι αλλαγές επικεντρώνονται στα LED φώτα.
Όσο για τον εξοπλισμό, αυτός περιλαμβάνει στα στάνταρ τέσσερις αερόσακους, σύστημα ευστάθειας ESC με ηλεκτρονική εμπλοκή διαφορικού (EDL), Hill-Hold Control και σύστημα παρακολούθησης πίεσης ελαστικών.
Οι τιμές του ανανεωμένου Citigo στην ελληνική αγορά μοντέλου διαμορφώνονται από τις 8.980 ευρώ και η απόκτηση του μπορεί να συνδυαστεί με το νέο πρόγραμμα Skoda Clever Plan που προσφέρει 4 χρόνια εγγύηση, service, ασφάλιση & οδική βοήθεια, με 106 ευρώ τον μήνα.