Η Subaru ετοιμάζεται για το λανσάρισμα του πρώτου της ηλεκτρικού μοντέλου, ένα ηλεκτρικό SUV. Αυτό είναι το Solterra και σήμερα βλέπουμε τις πρώτες teaser φωτογραφίες του.

Μάλιστα η Subaru Europe δημιούργησε μια ιστοσελίδα «teaser» πριν από την παγκόσμια παρουσίαση του πρώτου ηλεκτρικού SUV. Με το όνομα SOLTERRA, αυτό θα είναι το πρώτο μοντέλο της εταιρείας που βασίζεται στην παγκόσμια πλατφόρμα e-Subaru και έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει την επόμενη χρονιά.

Πάντως όπως όλα δείχνουν, έχουμε να κάνουμε με ένα ακόμα κοινό project των Toyota και Subaru, αφού κάτι αντίστοιχο, τεχνολογικά και σχεδιαστικά, θα λανσάρει και η Toyota με το bZ4X. Ενώ οι δύο εταιρείες έχουν ενώσει τις γνώσεις τους για να δημιουργήσουν μια εντελώς νέα πλατφόρμα, η Subaru έχει στοχεύσει στην επίτευξη ανώτερης παθητικής ασφάλειας και σταθερότητας οχημάτων, κάτι που η μάρκα άλλωστε πάντα επεδίωκε.
Και δεν είναι μόνο η πλατφόρμα του Solterra που έχουν αναπτύξει από κοινού η Subaru και η Toyota. Οι δύο εταιρίες έχουν ένα ευρύ φάσμα συνεργασίας που περιλαμβάνει προγραμματισμό του προϊόντος, σχεδιασμό και αξιολόγηση της απόδοσης. Γι’ αυτή την εξέλιξη, οι δύο εταιρείες συνδυάζουν τις αντίστοιχες δυνάμεις τους, όπως η μακρόχρονη τεχνολογία τετρακίνησης της Subaru και η εξαιρετική τεχνολογία ηλεκτροκίνησης οχημάτων της Toyota.

Ήλιος και Γη

Το όνομα “SOLTERRA” δημιουργήθηκε ενώνοντας τις δύο λέξεις ”SOL” και “TERRA”. Λέξεις με λατινική προέλευση που σημαίνουν αντίστοιχα «Ήλιος» και τη «Γη». Η Subaru έδωσε αυτό το όνομα στο ηλεκτρικό της όχημα προς αναγνώριση της μητέρας φύσης και περαιτέρω ανάπτυξης της μορφής συνύπαρξης μαζί της. Άλλωστε ένα Subaru φημίζεται και για τις ικανότητες του εκτός δρόμου, αφού «σε πάει παντού» στη φύση!