2015 McLaren P1 GTR

Τέρμα τα πρωτότυπα, τέρμα η αναμονή! Αυτή είναι και επισήμως η McLaren P1 GTR, το αγωνιστικό hyper-car που απευθύνεται σε λίγους ιδιώτες που “την είδαν” αγωνιζόμενοι και δε τους φτάνουν οι 916 ίπποι της στάνταρ McLaren P1. Η αποκλειστικά για χρήση πίστας P1 GTR θα αποκαλυφθεί στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης, δίπλα στην επίσης νέα McLaren 675LT.

Το πιο σπουδαίο χαρακτηριστικό που δεν είχε η πρωτότυπη McLaren P1 GTR είναι το χρώμα, το οποίο παραπέμπει ευθέως στην McLaren F1 GTR #06R του 1995 και φυσικά θα διατίθεται ανάμεσα στις χρωματικές επιλογές του μοντέλου. Από τεχνικής πλευράς υπάρχουν μικρές αεροδυναμικές βελτιώσεις και τελειοποιήσεις, τόσο στον εμπρός προφυλακτήρα όσο και στο τελικό σχήμα των πλευρικών καθρεπτών που πλέον είναι πιο κοντά στα μάτια του οδηγού. Από εκεί και πέρα, η σχεδίαση παραμένει η ίδια εκθαμβωτική και αποσβολωτική με το πρωτότυπο που παρουσιάστηκε πέρυσι το καλοκαίρι στο Pebble Beach. Η σχεδίαση σε σχέση με την “απλή” McLaren P1 περιλαμβάνει αγωνιστικές τεχνοτροπίες στο εμπρός μέρος, συμπεριλαμβανομένου ενός μεγάλου και χαμηλότερου splitter, αλλά και μεγαλύτερων μετατροχίων.
Βεβαίως περνώντας σε πιο ζουμερά τεχνικά στοιχεία, υπάρχουν αγωνιστικού τύπου αναρτήσεις αλλά με σταθερό ύψος που και πάλι είναι χαμηλότερο από το στάνταρ αυτοκίνητο, ενώ τα αεροδυναμικά κανάλια στις πόρτες έχουν μεγαλώσει ώστε να ρουφούν περισσότερο αέρα προς τον κινητήρα. Στο πίσω μέρος το εντυπωσιακότερο πράγμα είναι η τεράστια αεροτομή δύο στοιχείων, η οποία στηρίζεται σε δυο μπράτσα από carbon. Η αεροτομή ενσωματώνει τεχνολογία Drag Reduction System (DRS) και όπως είναι αναμενόμενο προσφέρει πολύ περισσότερο downforce σε σχέση με την McLaren P1 δρόμου. Συνολικά όλες οι αεροδυναμικές βελτιώσεις στην P1 GTR παρέχουν 660 kg downforce στα 241 km/h, τιμή 10% μεγαλύτερη από την P1 δρόμου.
Για το τέλος αφήσαμε τον κινητήρα της McLaren P1 GTR, ένα υβριδικό twin-turbo V8 σύνολο 3,8 lt που έχει δεχθεί πάρα πολλές βελτιώσεις και τροποποιήσεις ώστε να αγγίζει τετραψήφιο αριθμό ισχύος. 1000ps είναι αυτοί που παράγονται σε συνδυασμό θερμικού κινητήρα και ηλεκτρικού μοτέρ, 800ps από τον V8 και 200ps άμεσα διαθέσιμα από τον ελαφρύ ηλεκτροκινητήρα. Το σύνολο έχει βελτιστοποιηθεί για χρήση σε πίστα, ενώ τα βασικότερα του μέρη έχουν αντικατασταθεί με αντίστοιχα αγωνιστικών προδιαγραφών.
Η όλη ιστορία και ιδέα πίσω από τη δημιουργία της McLaren P1 GTR αφορά στη δημιουργία ενός προγράμματος οδήγησης για λίγους ζάμπλουτους petrolheads. Η McLaren θα παρέχει στους ενδιαφερόμενους μια σειρά από track-days σε πίστες ανά τον κόσμο, μαζί με μια σχεδόν race-ready υποστήριξη σε κάθε event αλλά και τη δυνατότητα εκπαίδευσης από ειδικούς ώστε να μπορέσουν να εκμεταλλευτούν τις πραγματικές δυνατότητες των αυτοκινήτων τους. Καμία P1 GTR δε θα μπορέσει να βγάλει πινακίδες κυκλοφορίας για το δρόμο, αποτελώντας καθαρά και μόνο ένα πολύ ακριβό παιχνίδι πίστας. Οι πρώτες τοποθεσίες του προγράμματος οδήγησης έχουν επιβεβαιωθεί και περιλαμβάνουν ένα εισαγωγικό event στο Silverstone και στη συνέχεια το πρώτο track-day στο Circuit de Catalunya της Ισπανίας.