Η ιταλική αστυνομία με Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio

Η ιταλική αστυνομία φημίζεται για την επιλογή της σε εγχώρια supercars και βεβαίως η Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio δε θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση για τους Carabinieri. Ωστόσο, η περίπτωση της είναι λίγο διαφορετική από αυτή που περιμέναμε…

Αν την πετύχετε στην Ιταλία, μην πανικοβληθείτε. Απλά δώστε της χώρο…

Ναι, είναι ένα super-περιπολικό με 510 ίππους από τον Bi-Turbo V6 κινητήρα των 2,9 λίτρων, ναι είναι πολύ γρήγορη και ναι δε θα την ήθελες να σου παίζει τα φώτα στον καθρέπτη σου. Ωστόσο, η Giulia Quadrifoglio που βλέπουμε δε θα χρησιμοποιηθεί για την επιβολή του νόμου στους “γκαζιάριδες” της Ιταλίας αλλά για πιο αφανείς περιπτώσεις που χρίζουν άμεσης επέμβασης και βεβαίως ταχύτητας.

Η Ιταλική αστυνομία λοιπόν, πήρε δύο Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio για ιατρικούς σκοπούς. Τα αυτοκίνητα θα χρησιμοποιηθούν κυρίως για τη μεταφορά οργάνων και μοσχευμάτων, ενώ δεν αποκλείεται να τα δούμε και ως αυτοκίνητα συνοδείας επίτιμων προσώπων, Ως τυπικό περιπολικό, η Giulia έχει όλα αυτά που χαρακτηρίζουν τα οχήματα των Carabinieri, όπως φώτα και σειρήνες, ασύρματο αστυνομίας και φυσικά τον κατάλληλο χρωματισμό.

Εκτός από τις δύο Quadrifoglio, η αστυνομία των γειτόνων μας θα εξοπλιστεί μέσα στο έτος και με 800 περίπου ακόμη οχήματα της FCA, οπότε οι Ιταλοί αστυνομικοί μάλλον θα κρατούν μικρό καλάθι, καθώς το πιο πιθανό είναι να βρεθούν πίσω από το τιμόνι ενός… Fiat Tipo, παρά σε αυτό της πολυσυζητημένης Giulia.

Περισσότερα για την Alfa Romeo Giulia, τις εκδόσεις, τους εξοπλισμούς και τα πλήρη τεχνικά της χαρακτηριστικά μπορείτε να βρείτε εδώ.

Το περιπολικό είναι εξοπλισμένο με όλα τα τελευταία συστήματα.

Τυχεροί οι αστυνομικοί που θα βρεθούν στο σαλόνι της Giulia Quadrifoglio.

Ένα περιπολικό 510 ίππων θα πρέπει να μας βάζει σε δεύτερες σκέψεις πριν πατήσουμε το πόδι μας στο γκάζι…