Με Dodge Viper ACR στο Nürburgring για ρεκόρ

Μπορεί το Dodge Viper να σταματά την παραγωγή του, ωστόσο μια ομάδα ιδιοκτητών Viper ACR τελευταίας γενιάς βρίσκονται στην πίστα του Nürburgring στοχεύοντας σε ένα νέο ρεκόρ. Θα περάσει στην ιστορία η “οχιά” αλλά τουλάχιστον θα το κάνει με στυλ…
Εδώ και μια εβδομάδα περίπου τα Viper ACR δοκιμάζονται σε διαφορετικά set-up και ήδη έχουμε έναν αξιόλογο χρόνο. Το αυτοκίνητο έγραψε 7:03.45, χρόνο κατά 8 δευτερόλεπτα ταχύτερο από την προηγούμενη γενιά ACR. Βέβαια υπάρχει ακόμα δρόμος μπροστά, αφού υπάρχουν αρκετά ταχύτεροι χρόνοι στον πίνακα, όπως αυτός της Porsche 918 Spyder (6:57) και της Lamborghini Huracan Performante (6:52).
Το αξιόλογο στην όλη προσπάθεια ωστόσο, είναι το γεγονός ότι η ομάδα των ιδιωτών βρέθηκε στη Γερμανία έχοντας “τρέξει” μια καμπάνια GoFundMe για να πληρωθούν τα έξοδα της αποστολής. Κι αυτό γιατί η Dodge επισήμως ποτέ δεν πήγε το 2017 Viper ACR στην “Πράσινη Κόλαση”, οπότε προτίμησαν να το κάνουν οι ίδιοι, έχοντας βρει και χορηγίες από τις Kumho Tires, Prefix, Viper Exchange και BJ Motors.
Καλή τους επιτυχία…
Photo: Dale Lomas | bridgetogantry.com