Πιο ισχυρή και πιο άγρια η Lamborghini Aventador S

Η Lamborghini Aventador S είναι κάτι σαν το iPhone 6S: μια καλύτερη, ισχυρότερη και ταχύτερη έκδοση πριν την έλευση του επόμενου μοντέλου…
Αυτή είναι η νέα Lamborghini Aventador S…
Έξι χρόνια πέρασαν από τότε που εμφανίστηκε η Lamborghini Aventador, οπότε και οι Ιταλοί ετοίμασαν μια φρεσκαρισμένη και ισχυρότερη έκδοση. Τι είναι αυτό που αλλάζει λοιπόν στη νέα Aventador S; Η Lamborghini αν και κάνει λόγο για νέα γενιά Aventador, πρακτικά έχουμε να κάνουμε με μια αναβαθμισμένη και βελτιωμένη έκδοση σε πολλούς τομείς. Και αρχικά βεβαίως έχουμε τη νέα σχεδίαση, με την S να είναι αν μη τι άλλο πιο εντυπωσιακή και πιο δυναμική. Εδώ ευθύνεται το εντελώς νέο εμπρός άκρο που προσφέρει μεταξύ άλλων και 130% καλύτερο downforce.

Εντυπωσιακή από κάθε πλευρά, η Aventador S είναι και πολύ πιο αεροδυναμική.

Σημαντικές αλλαγές υπάρχουν και πίσω με νέα τριπλή απόληξη εξάτμισης, έναν επανασχεδιασμένο διαχύτη και μια νέα ενεργή αεροτομή τριών θέσεων. Η τελευταία παρέχει έως και 50% αυξημένο downforce στην υψηλή της θέση και βελτιωμένη έως και 400% αεροδυναμική στις υψηλές ταχύτητες, όταν δηλαδή είναι κλειστή. Νέα προσθήκη στην Aventador S αποτελεί ένα εξελιγμένο σύστημα τετραδιεύθυνσης, πρώτο του είδους στη γκάμα της Lamborghini, που υπόσχεται βελτιωμένη ευελιξία σε χαμηλές ταχύτητες (στρίβοντας τους πίσω τροχούς αντίθετα με τους εμπρός) και μεγαλύτερη σταθερότητα σε υψηλές ταχύτητες (στρίβοντας στην ίδια κατεύθυνση με τους εμπρός).

Τι μένει; Μα φυσικά και μια αύξηση στην ισχύ του ήδη δυνατού V12 των 6,5lt. Ο τελευταίος των ατμοσφαιρικών, δέχθηκε ένα boost 40 ίππων, φτάνοντας αισίως στους 740, γεγονός που επιτρέπει και ελαφρώς ταχύτερες επιταχύνσεις 0-100 km/h στα 2,9 δευτερόλεπτα. Η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 350 km/h.

Τέλος, μια σειρά από οπτικές αναβαθμίσεις έχουν γίνει και στο εσωτερικό, όπου μαζί με τα νέα υλικά έχει υιοθετηθεί και ένας νέος TFT πίνακας οργάνων. Η συνολική άποψη της καμπίνας εξακολουθεί να θυμίζει διαστημόπλοιο, μιας και ήδη η Aventador είναι ένα αυτοκίνητο που πρακτικά πετάει χαμηλά…

Εκτός από το νέο εμπρός μέρος ξεχωρίζουν και λεπτομέρειες όπως οι νέοι αεραγωγοί επάνω από τα πίσω φτερά.

Αναβαθμισμένη, πιο όμορφη και πιο ισχυρή η Aventador S.

Το εσωτερικό της Lamborghini Aventador S δέχθηκε μικρές αλλαγές. Παραμένει από άλλο πλανήτη…

Ποιος είδε τον ταύρο και δεν τον φοβήθηκε…

Η ανανεωμένο Lambo Aventador S διατηρεί φρέσκια την 6χρονη ήδη Aventador…