Ερχεται το Lotus 3-Eleven…

Η Lotus ετοιμάζεται να επανέλθει στις καθαρόαιμες εκδόσεις αυτοκινήτων πίστας με το νέο 3-Eleven, συνεχιστής στο δρόμο που χάραξε το 2-Eleven. Οι πρώτες φήμες κάνουν λόγο για ένα αυτοκίνητο ισχύος 420 ίππων που θα αποτελέσει και το ταχύτερο μοντέλο της Lotus όλων των εποχών!

Κάτω από το αεροδυναμικό και σχεδόν αγωνιστικό πανάλαφρο αμάξωμα του 3-Eleven θα τοποθετηθεί ο υπερτροφοδοτούμενος V6 των 3,5 lt που φοράνε οι Evora S και Exige S, με την απόδοση να υπολογίζεται στους 420 ίππους, περίπου 70% δηλαδή περισσότερο από το εξαιρετικό 2-Eleven. Με βάρος ούτε 800kg, το supercar της Lotus θα προσφέρει αναλογία 500 hp στον τόνο, ενώ αναμένεται να κάνει το 0-96 km/h σε λιγότερο από 3 δευτερόλεπτα και να αγγίζει τα 290 km/h τελικής. Εκτός από τον ισχυρότατο κινητήρα, το αμάξωμα που θα αποτελέσει τη βάση θα είναι το ίδιο αλουμινένιο μονοκόκ με την Exige S, ενισχυμένο ωστόσο με ένα roll cage, πανάλφρα καθίσματα και πολλά αεροδυναμικά βοηθήματα.
Το Lotus 3-Eleven θα προσφέρεται τόσο σε αποκλειστικά έκδοση πίστας όσο και σε νόμιμη έκδοση για χρήση στο δρόμο. Τέλος, γλώσσες στο χώρο της αυτοκίνησης θεωρούν ότι η super Lotus θα γυρνά στο Nurburgring σε χρόνους οριακά κάτω από τα 7 λεπτά προσεγγίζοντας αυτόν της Porsche 918 Spyder. Τα αποκαλυπτήρια του 3-Eleven θα γίνουν κατά πάσα πιθανότητα το Σεπτέμβριο στην έκθεση της Φρανκφούρτης και η κυκλοφορία του θα περιοριστεί στα… 311 αυτοκίνητα!