McLaren 570S

Η νέα baby McLaren αποκαλύφθηκε και εισχωρεί επιθετικά στα χωράφια των Porsche 911 και Audi R8. Η ολοκαίνουρια McLaren 570S αποδίδει 570 ίππους όπως δηλώνει και το όνομα της και είναι το δεύτερο μοντέλο της μάρκας σε διάστημα μικρότερου των 30 ημερών, αφού πρόσφατα είδαμε και την 675LT.

Η νέα McLaren χρησιμοποιεί τον γνώριμο V8 twin-turbo κινητήρα των 3,8 λίτρων, ο οποίος χρησιμοποιεί σε ποσοστό 30% νέα μέρη και αποδίδει όχι 916 ίππους όπως στην P1 ούτε 650 ίππους όπως στην 650S, αλλά 570 ίππους βάζοντας την ακόμη κι έτσι στην κορυφή της κατηγορίας της. Το νέο αντι-911 σπορ μοντέλο των Βρετανών είναι αρκετά ελαφρύ ζυγίζοντας 1.313kg και βεβαίως γρήγορο, αφού απαιτεί μόλις 3,2 δευτερόλεπτα για την επιτάχυνση 0-100 km/h και 9,5 δευτερόλεπτα για το 0-200 km/h. Με άλλα λόγια δεν έχει να ζηλέψει και τόσα από τις μεγαλύτερες αδελφές της, αφού κάθε άλλο παρά αργή είναι!
Σχεδιαστικά, ακολουθεί τις γνώριμες φόρμες της μάρκας, ωστόσο έμφαση φαίνεται να έχει δοθεί στην αεροδυναμική της σιλουέτα με προσεγμένες λεπτομέρειες και κανάλια καθοδήγησης της ροής του αέρα, όπως συμβαίνει σε αγωνιστικά αυτοκίνητα. Πίσω μια διακριτική ενεργή αεροτομή συμβάλλει στην αύξηση της σταθερότητας όταν οι ταχύτητες το απαιτήσουν, διατηρώντας ταυτόχρονα ένα κομψό και απέριττο στιλ. Από πλευράς διαστάσεων είναι κοντά σε αυτές των βασικότερων ανταγωνιστών (911, R8), ίσως λίγο μεγαλύτερη και ελαφρώς φαρδύτερη. Στην πράξη είναι σχεδόν μεγάλη όσο η 650S σε μήκος αλλά κοντύτερη από την 675LT.
Το διθέσιο κόκπιτ της ακολουθεί μια πιο πολυτελή φιλοσοφία από τις McLaren που γνωρίσαμε ως σήμερα, αφού έμφαση δίνεται στην ποιότητα των υλικών και στον εξοπλισμό. Ταυτόχρονα, ο χώρος επιβατών είναι μακρύτερος και φαρδύτερος σε σύγκριση με τα υπόλοιπα μοντέλα της μάρκας. Ο πίνακας οργάνων είναι πλήρως ψηφιακός, υπάρχει οθόνη αφής 7 ιντσών πολλαπλών λειτουργιών στο ταμπλό, ηχοσύστημα με 4, 8 ή 12 ηχεία και πολλές δυνατότητες προσωποποίησης από πλευράς χρωμάτων και τριμ.
Από πλευράς τεχνολογιών, εκτός από τα carbon-ceramic φρένα με 6-πίστονες δαγκάνες και το Performance Traction Control, η McLaren 570S χρησιμοποιεί ένα νέο Brake Steer σύστημα. Το τελευταίο βασίζεται σε τεχνολογία που αρχικά η McLaren είχε δημιουργήσει για τη Formula 1 το 1997, ωστόσο απαγορεύτηκε για τα οφέλη που πρόσφερε. Το Brake Steer βοηθά στην τοποθέτηση της μύτης του αυτοκινήτου στο apex μιας στροφής φρενάροντας αυτόματα τον πίσω εσωτερικό τροχό. Έτσι ο οδηγός μπορεί να φρενάρει αργότερα κατά την είσοδο στη στροφή αλλά και να επιστρέψει στο γκάζι νωρίτερα. Απόλυτος σύμμαχος στην οδική συμπεριφορά της 570S είναι οι ενεργές αναρτήσεις με επιλογές “Normal”, “Sport” και “Track”. Η μετάδοση της κίνησης γίνεται βεβαίως στου πίσω τροχούς μέσω ενος 7-τάχυτου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη SSG, βασισμένο σε αυτό της 650S.

Τα επίσημα αποκαλυπτήρια της νέας McLaren 570S γίνονται αυτές τις ημέρες στο σαλόνι αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης, ενώ οι πωλήσεις της ξεκινούν με τιμές Αγγλίας από 126.000 λίρες.