Η McLaren επιβεβαιώνει τη δημιουργία ενός 3θέσιου supercar

Επιβεβαιώθηκαν οι πρώτες λεπτομέρειες για το πρώτο Hyper-GT αυτοκίνητο στον κόσμο, το οποίο και θα αποτελέσει το πιο “ειδικό” και πολυτελές μοντέλο στη γκάμα της MacLaren. Α, και θα είναι 3-θέσιο…

Αυτή είναι η πρώτη άποψη της νέας 3-θέσιας McLaren.
Τη δημιουργία θα αναλάβει αποκλειστικά το ειδικό τμήμα McLaren Special Operations (MSO). Το project με κωδική ονομασία BP23 (Bespoke Project 2 με 3 θέσεις), ενώ το τελικό μοντέλο παραγωγής θα βγει σε 106 κομμάτια μόνο που ήδη έχουν βρει τον αγοραστή τους.

Το νέο Hyper-GT λοιπόν θα έχει 3-θέσια διάταξη εσωτερικού με τον οδηγό σε κεντρική θέση, θυμίζοντας έντονα την ιστορική McLaren F1, ενώ το υπόλοιπο αμάξωμα θα είναι σμιλευμένο σε carbon fiber γύρω από την καμπίνα των τριών επιβατών. Σύμφωνα με τη McLaren, το project BP23 αφορά σε ένα αυτοκίνητο που σχεδιάζεται για κάλυψη μεγάλων αποστάσεων και δε θα είναι αυτό που λέμε ένα “όπλο” για χρήση σε πίστα. Ταυτόχρονα, θα περιλαμβάνει υπερπλήρη εξοπλισμό άνεσης και ένα ολοκληρωμένο πακέτο συνδεσιμότητας για τον οδηγό του. Την κίνηση του αυτοκινήτου θα αναλαμβάνει ένα υβριδικό σύνολο, κάνοντας την 3-θέσια McLaren μια από τις ισχυρότερες στη γκάμα της βρετανικής φίρμας.

Η σχεδίαση του αυτοκινήτου έχει ξεκινήσει, ωστόσο παραπάνω βλέπουμε τη μοναδική φωτογραφία για το πως θα μοιάζει, αν και δεν έχει και πολλά για να καταλάβουμε. Το σίγουρο είναι πως οι πόρτες θα ανοίγουν διαγώνια προς τα επάνω όπως και στη McLaren F1, ωστόσο στη BP23 θα έχουν και ανοίγματα που θα εκτείνονται στην οροφή. Η εκτίμηση για τις πρώτες παραδόσεις κάνει λόγο για αρχές του 2019, ενώ ο αριθμός των 106 μονάδων είναι ακριβώς όσες και οι McLaren F1 που κατασκευάστηκαν, κάτι που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ώστε να θεωρηθεί κάτι σαν διάδοχη κατάσταση…

Όσο για τους τυχερούς που πρόλαβαν να βάλουν το όνομα τους στη λίστα αναμονής, αυτοί θα συνεργαστούν σε προσωπικό επίπεδο με την MSO προκειμένου να χτίσουν βήμα-βήμα την BP23 της αρεσκείας τους.