Η McLaren P1 ξανά στο Nürburgring

21 Οκτωβρίου 2013       

Μια σειρά νέων δοκιμών πραγματοποιεί η McLaren στην πίστα του Nürburgring με έναν δυσκολότερο στόχο αυτή τη φορά: τα 6 λεπτά και 57 δευτερόλεπτα που χρειάζεται η Porsche 918 Spyder για ένα γύρο στην “πράσινη κόλαση”.

Λογικό είναι οι φήμες το τελευταίο διάστημα να οργιάζουν. Ακούγεται έντονα ότι η McLaren P1 έχει σημειώσει ως καλύτερη επίδοση μέχρι στιγμής το 7’04’’, κάτι βεβαίως που δεν είναι ικανοποιητικό για τους ανθρώπους της εταιρίας. Όπως είχε δηλώσει χαρακτηριστικά και ο Ron Dennis πριν καιρό “η P1 θα είναι το ταχύτερο αυτοκίνητο στον κόσμο” και ότι “θα γυρίζει στο Nürburgring σε λιγότερο από 7 λεπτά”.

Αυτή τη στιγμή ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής στο Nürburgring Nordschleife είναι η Porsche 918 Spyder με 6’57’’, ενώ ο οδηγός της Porsche, Marc Lieb, πιστεύει ότι το αυτοκίνητο τους μπορεί να σημειώσει ακόμη ταχύτερο γύρο! Κάτι που πιθανότατα θα πρέπει να αποδείξει στην περίπτωση που η McLaren P1 καταφέρει να σπάσει το “μαγικό” 6’57’’. Στο μεταξύ, στη γερμανική πίστα βρίσκεται και η Nissan με το κορυφαίο GT-R Nismo, ένα αυτοκίνητο που αναμένεται να γράψει αρκετά ταχύτερο γύρο από το ήδη θεαματικό 7’19’’ που χρειάζεται το στοκ 2013 GT-R.

UPDATE: Φήμες θέλουν την πρωτότυπη P1 XP2R να έχει πετύχει τελικά το στόχο της. Κάποιοι μιλούν για χρόνο στο 6’47’’, 10 δευτερόλεπτα δηλαδή ταχύτερα από την 918 Spyder. Η επίσημη ανακοίνωση θα ρίξει φως στην υπόθεση, ίσως και σήμερα-αύριο τελικά δεν έγινε ποτέ. Αντί αυτού οι άνθρωποι της McLaren είπαν πως ναι μεν πέτυχαν το στόχο τους, αλλά δε θα ανακοινώσουν το χρόνο. Διαβάστε όλες τις σχετικές λεπτομέρειες εδώ.

Διαβάστε ακόμη:
Ρεκόρ στο Nurburgring για την Porsche 918 Spyder [+video]
Η La Ferrari στο Nurburgring
Η Alfa Romeo 4C γράφει 8’04” στο Nurburgring