Το carbon σασί της νέας MacLaren που θα αντικαταστήσει την 650S

Η νέα γενιά αυτοκινήτων της McLaren αποκαλύπτεται εκ των έσω, με αυτή την πρώτη φωτογραφία να μας δείχνει το νέο ανθρακονημάτινο σασί Monocage II, στο οποίο θα βασιστεί η αντικαταστάτρια της 650S.
Το ανθρακονημάτινο σασί της νέας γενιάς McLaren Super Series.
Τα επίσημα αποκαλυπτήρια του υπόλοιπου αυτοκινήτου θα γίνουν στις 7 Μαρτίου, στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης. Η αντικαταστάτρια της McLaren 650S θα ονομάζεται -σύμφωνα με τελευταίες φήμες- 720S και θα αποτελέσει το πρώτο από τη 2η γενιά Super Series αλλά και τα συνολικά 15 νέα μοντέλα που σκοπεύει να λανσάρει η McLaren τα επόμενα χρόνια.
Το σασί της νέας γενιά Super Series λοιπόν (φωτό) είναι κατασκευασμένο από μια ιδιαίτερα ελαφριά σύνθεση carbon fibre, είναι ελαφρύτερο από την πρώτη γενιά και πιο ανθεκτικό. Σύμφωνα με επίσημε πληροφορίες, η πρώτη McLaren Super Series που θα βασιστεί στο Monocage II θα ζυγίζει μόλις 1.283 kg, 18 kg δηλαδή λιγότερο από την McLaren 650S.
Ταυτόχρονα, η εξέλιξη του Monocage II επιτρέπει στους σχεδιαστές της McLaren να δημιουργήσουν πιο ευρύχωρη καμπίνα και με χαμηλότερο κατώφλι εισόδου, ενώ συνολικά δημιουργεί και ένα χαμηλότερο κέντρο βάρους που σίγουρα θα βοηθήσει στην οδική συμπεριφορά και στις επιδόσεις των νέων μοντέλων Super Series. Και φυσικά για όσους ιδιοκτήτες επιθυμούν να βλέπουν το γυμνό carbon fibre Monocage II εντός της καμπίνας, η McLaren θα παρέχει αυτή τη δυνατότητα προαιρετικά, εκθέτοντας σε κοινή θέα τμήματα της κολόνας Α.
Για την ιστορία, η φημολογούμενη 720S θα είναι η πρώτη McLaren που θα βασιστεί στο νέο σασί και θα αποτελέσει τον αντικαταστάτη της 650S. Ο κινητήρας της, σύμφωνα με ανεπίσημες πηγές, θα είναι ένας νέος V8 twin-turbo 4,0 lt ο οποίος όπως σωστά μαντεύουμε και από την ονομασία θα αποδίδει 720 ίππους.