Η NextEV λανσάρει το NIO EP9, το ταχύτερο ηλεκτρικό όχημα στον κόσμο

Η NextEVπου προσφάτως βρέθηκε στο Nürburgring Nordschliefe με ένα μυστηριώδες ηλεκτρικό όχημα– αποκάλυψε επισήμως τη νέα της μάρκα NIO και το ολοκαίνουριο EP9, το οποίο με 1.390 ίππους όχι μόνο είναι το ισχυρότερο ηλεκτρικό supercar στον κόσμο αλλά και το ταχύτερο στην “Πράσινη Κόλαση” με χρόνο 7 λεπτά και 5 δευτερόλεπτα.

Η NextEV αποκάλυψε το ηλεκτρικό υπεραυτοκίνητο του μέλλοντος.

Η νέα μάρκα NIO που δημιούργησε η NextEV παρουσιάστηκε χθες σε ένα event στο Λονδίνο, μαζί με το εντυπωσιακό EP9. Στόχος της εταιρίας είναι να προσφέρει ένα ευχάριστο όχημα στην οδήγηση, με κορυφαίες επιδόσεις και βεβαίως ένα αψεγάδιαστο αισθητικό αποτέλεσμα όπως μπορούμε εύκολα να διακρίνουμε στις πρώτες επίσημες φωτογραφίες.

Το NIO EP9 κινείται από τέσσερα μοτέρ υψηλής απόδοσης που χρησιμοποιούν τέσσερα ξεχωριστά κιβώτια ταχυτήτων. Η συνολική του απόδοση είναι 1 MegaWatt που ισούται με 1.360 ίππους, γεγονός που του επιτρέπει να κάνει το 0-200 km/h σε 7,1 δευτερόλεπτα και να φτάνει τα 313 km/h τελικής ταχύτητας. Ακόμη πιο εντυπωσιακή ωστόσο είναι η μπαταρία του EP9, η οποία σχεδιάστηκε για να φορτίζει μέσα σε μόλις 45 λεπτά και να προσφέρει αυτονομία 427 χιλιομέτρων!

Κατασκευαστικά, το αμάξωμα και ολόκληρο το κόκπιτ του NIO EP9 αποτελείται κυρίως από carbon fiber, ώστε να μπορεί να παρέχει την ανθεκτικότητα και ακαμψία όταν αυτό στρίβει με ασκούμενες δυνάμεις 3G. Για αυτό το λόγο και έχουν σχεδιαστεί ενεργά αεροδυναμικά βοηθήματα που ασκούν αεροδυναμικές πιέσεις 24.000 Newtons στα 240 km/h.

Τον περασμένο μήνα το NIO EP9 βρέθηκε στη Γερμανία, όπου και σημείωσε χρόνο ρεκόρ στο Nürburgring Nordschliefe. Με 7′ και 5,12” έσπασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ στην κατηγορία των ηλεκτρικών οχημάτων, ενώ με την ίδια άνεση έγραψε ταχύτερο γύρο ως EV και στο Circuit Paul Ricard της Γαλλίας με χρόνο 1′ και 52,78” (προηγούμενο ρεκόρ 2’40”).

Το NIO EP9 έγραψε ηλεκτρικό ρεκόρ στην πίστα του Nurburgring στη Γερμανία.

Με ενεργή αεροδυναμική το NIO EP έχει εξαιρετική σταθερότητα. Εδώ στην έξοδο τη φημισμένης Karussell.

Το NIO EP9 της NextEV έγραψε χρόνο ρεκόρ και στο Circuit Paul Ricard, στη Γαλλία.

Εντυπωσιακή σιλουέτα για το ταχύτερο ηλεκτρικό supercar στον κόσμο.

Το NIO EP9 χρησιμοποιεί 4 ηλεκτρικά μοτέρ με συνολική ισχύ 1.390 ίππων (1MW).

Το κόκπιτ του EP9 είναι εξολοκλήρου από carbon fiber.

Διαστημική σχεδίαση για το supercar του όχι και τόσο μακρινού μέλλοντος…

Η NextEV με τη δημιουργία της μάρκας NIO στοχεύει στη δημιουργία μιας νέας σειράς fun-to-drive αυτοκινήτων.

Το πίσω μέρος του EP9 θυμίζει μαχητικό αεροσκάφος.