Όχι μία αλλά πέντε νέες Porsche 911 GTS

Τη γκάμα της ανανεωμένης Porsche 911 έρχονται να συμπληρώσουν πέντε νέες εκδόσεις, οι οποίες και αποτελούν τη σειρά GTS, δίνοντας στο δημοφιλές μοντέλο περισσότερους λόγους για να το έχουμε στην καρδιά μας. Οι νέες Porsche 911 GTS αποκαλύφθηκαν στο Σαλόνι Αυτοκινήτου Βορείου Αμερικής αυτές τις ημέρες.

Η νέα γενιά Porsche 911 Carrera GTS με turbo και 450 ίππους.

Δύο νέες 911 Carrera GTS θα είναι διαθέσιμες σε Coupe και Cabriolet εκδοχές με κίνηση πίσω, ενώ αντίστοιχα δύο θα είναι και οι τετρακίνητες επιλογές της 911 Carrera 4 GTS. Η πέμπτη εκδοχή της σειράς είναι η νέα 911 Targa 4 GTS, επίσης με κίνηση σε όλους τους τροχούς.
Όλα τα νέα μοντέλα της Porsche 911 χρησιμοποιούν τον καινούριο 3-λιτρο flat-six με turbo, ο οποίος αποδίδει 450 ίππους. Μιλάμε δηλαδή για αύξηση 30 ίππων σε σύγκριση με την απλή 911 Carrera S και +20 ίππων από την προηγούμενη γενιά GTS. Αυξημένη είναι και η ροπή με 550 Nm διαθέσιμα από τις 2150 έως τις 5000 σ.α.λ. Όσο για τις επιδόσεις, η νέα Porsche Carrera 4 GTS Coupe κάνει το 0-100 km/h σε 3,6 δευτερόλεπτα, με την τελική της να φτάνει τα 300 km/h.
Ο εξοπλισμός των εκδόσεων GTS περιλαμβάνει ως στάνταρ τη χαμηλωμένη ανάρτηση Porsche Active Suspension Management (PASM), ενώ συνδυάζονται τόσο με μηχανικό κιβώτιο 7 ταχυτήτων όσο και με το διπλού συμπλέκτη PDK. Στο οπτικό κομμάτι, παραδοσιακά οι GTS φορούν το wide body της Porsche, ενώ η νέα γενιά συνδυάζει νέα σχεδίαση στον εμπρός προφυλακτήρα με χαμηλότερο σπόιλερ και πίσω αεροτομή με μεγαλύτερη γωνία ανύψωσης για ευνόητους λόγους. Ακόμη υπάρχουν σκουρόχρωμα πίσω φώτα, μαύρες απολήξεις εξατμίσεων και μαύρες γρίλιες στο πίσω καπό, με την εικόνα να ολοκληρώνουν οι επίσης μαύρες ζάντες 20 ιντσών.
Τέλος, το πακέτο Sport Chrono περιλαμβάνει την ανανεωμένη εφαρμογή Porsche Track Precision με νέα στοιχεία όπως αυτόματη εγγραφή, αναλυτικότερο display και περαιτέρω ανάλυση τηλεμετρίας που μεταφέρει απευθείας στο smartphone.

Συνολικά 5 νέες εκδόσεις της GTS γεμίζουν προς τα επάνω τη γκάμα της νέας 911.

Porsche 911 GTS Coupe

Φουλ του Alcantara στο εσωτερικό της 911 Carrera GTS.

Νέα σχεδίαση εμπρός και νέο σπόιλερ για βέλτιστη αεροδυναμική απόδοση.

Η 911 Targa 4S GTS.