5-άστερη και η Alfa Romeo Stelvio από τον Euro NCAP

Η Alfa Romeo Stelvio έλαβε τα πολυπόθητα 5 αστέρια στις δοκιμές πρόσκρουσης από τον Euro NCAP, τον ανεξάρτητο ευρωπαϊκό οργανισμό δοκιμών ασφάλειας για τα νέα αυτοκίνητα, σημειώνοντας συνολική βαθμολογία 97% στην προστασία ενηλίκων επιβατών. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα, λαμβάνοντας υπόψη την αυστηροποίηση του συστήματος αξιολόγησης από το 2016.
Ο θάλαμος των επιβατών του πρώτου SUV στην ιστορία της Alfa Romeo παρέμεινε αλώβητος στη μετωπική πρόσκρουση, ενώ επίσης προστατεύτηκαν οι κρίσιμες περιοχές τους σώματος και τα άκρα του οδηγού και συνοδηγού κατά τη σύγκρουση με σταθερό εμπόδιο. Τα εμπρός καθίσματα και τα προσκέφαλά τους παρέχουν απόλυτη προστασία του αυχένα των επιβατών σε περίπτωση σύγκρουσης στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου.
Οι δοκιμές του Euro NCAP επισήμαναν και την αποτελεσματικότητα του στάνταρντ συστήματος αυτόνομου φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης (AEB) της Stelvio, το οποίο λειτουργεί το ίδιο καλά στις χαμηλές ταχύτητες, όπως σε μία τυπική οδήγηση στην πόλη, και στην πρόληψη σύγκρουσης σε όλες τις ταχύτητες.
Τα παραπάνω αποτελέσματα επιτεύχθηκαν χάρη σε δύο βασικά χαρακτηριστικά της νέας Stelvio: στη δομή του αμαξώματος που είναι εξαιρετικά άκαμπτο και ελαφρύ, καθώς και στην παρουσία πολυάριθμων εξελιγμένων συστημάτων ασφαλείας που υποστηρίζουν τον οδηγό χωρίς να επηρεάζουν την συναρπαστική οδηγική εμπειρία, την οποία εξασφαλίζουν το ειδικά σχεδιασμένο πλαίσιο και το σύστημα ανάρτησης.
Η Alfa Romeo Stelvio σχεδιάστηκε πάνω στην πλατφόρμα “Giorgio”, τη νέα αρχιτεκτονική πάνω στην οποία βασίστηκαν πιο πριν όλες οι εκδόσεις της Giulia. Η συγκεκριμένη αρχιτεκτονική αναπτύχθηκε για να παρέχει σε όλα τα αυτοκίνητα της Alfa Romeo εξαιρετική οδική συμπεριφορά, κράτημα και ασφάλεια, γεγονός που επιβεβαίωσε και η κορυφαία διάκριση με πέντε αστέρια για τη Giulia. Πρόκειται λοιπόν για μια τεράστια επένδυση που ήδη παράγει εξαιρετικά αποτελέσματα.