Το νέο Audi Q5 είναι πιο νέο από όσο φαίνεται…

Ανανεωμένο προσεκτικά και με σχεδίαση που μοιάζει να “κλέβει” στοιχεία από το Q7, το νέο Audi Q5 κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Παρίσι.

Το νέο Audi Q5 είναι πιο νέο από όσο δείχνει εκ πρώτης.

Ομάδα που κερδίζει δεν την αλλάζεις, συνεπώς και οι σχεδιαστές της Audi δημιούργησαν ένα Q5 που δε δείχνει να διαφοροποιείται σημαντικά από το προηγούμενο μοντέλο. Είναι όμως έτσι;

Στην πράξη το Audi Q5 είναι ολοκαίνουριο και βασισμένο στη νέα πλατφόρμα MLB, στην οποία πατάνε και τα νέα Α4/Α5. Ανάμεσα στα οφέλη της νέα δομής είναι βεβαίως η μεγαλύτερη ασφάλεια, το χαμηλότερο βάρος και τα καλύτερα οδηγικά χαρακτηριστικά. Το νέο Q5 θα λανσαριστεί με 2-λιτρους και 3-λιτρους κινητήρες, έχοντας ως “βασικό” βενζίνης τον 2.0 TFSI με τους 252 ίππους και σε πετρέλαιο τον 2.0 TDI με 150, 163 και 190 ίππους. Στην κορυφή βρίσκεται βεβαίως ο 3.0 TDI με 286 ίππους, ο οποίος και συνδυάζεται με 8άρι tiptronic κιβώτιο.


Όλες οι εκδόσεις εκτός της βασικής diesel των 150 ίππων, θα είναι τετρακίνητες, ενώ όλοι οι κινητήρες θα διατίθονται και με αυτόματο κιβώτιο S tronic.

Στην κορυφή της γκάμας υπάρχει η έκδοση 3.0 TDI με 286 ίππους και 8άρι αυτόματο κιβώτιο.

Φρέσκια η εικόνα και στο εσωτερικό του Audi Q5.

Το νέο Q5 βασίζεται σε νέα πλατφόρμα, όπως και τα Audi A4/A5.

Το νέο Audi Q5 στη βασική έκδοση φορά τον 2.0 TDI με 150 ίππους.