Νέο Audi Q7

19 Δεκεμβρίου 2014      
Η δεύτερη γενιά του πολυτελούς Audi Q7 είναι έτοιμη και εκτός από τη νέα σχεδιαστική ταυτότητα φέρει πολύ μεγάλες αλλαγές στο μηχανολογικό κομμάτι, συμπεριλαμβανομένου της νέας πλατφόρμας MLB Evo. Το νέο Q7 είναι ελαφρώς μικρότερο από τον προκάτοχό του στα 5,05μ., ελαφρώς στενότερο, χαμηλότερο και κυρίως κατά 363 kg ελαφρύτερο.

Στο λανσάρισμα του, το 2015 Audi Q7 θα διατίθεται με τον πετρελαιοκινητήρα 3.0 TDI των 272 ίππων και τον βενζινοκινητήρα 2.0 TFSI των 333 ίππων, ενώ λίγο αργότερα θα προστεθούν στη γκάμα μια ισχυρότερη έκδοση του 3.0 TDI με 218 ίππους και 500 Nm, καθώς και ο 2.0 TFSI βενζίνης με 252 ίππους. Για τους πιο απαιτητικούς, το νέο Q7 θα διατεθεί και σε έκδοση e-tron quattro, η οποία θα είναι και η πρώτη plug-in hybrid πρόταση της Audi με πετρελαιοκίνηση αλλά και η πρώτη αντίστοιχη πρόταση στην κατηγορία με μόνιμη τετρακίνηση. Η συνολική απόδοση του Q7 e-tron quattro θα είναι 373 ίπποι και 700 Nm ροπής, ενώ οι εκπομπές ρύπων θα περιορίζονται στα 50 g CO2.
Το εσωτερικό του μοντέλου στη δεύτερη γενιά ακολουθεί φυσικά την 7-θέσια διάταξη και παρά τις μικρότερες εξωτερικές διαστάσεις η καμπίνα σύμφωνα με την Audi είναι ακόμη πιο ευρύχωρη από πριν. Η συνολική εικόνα βεβαίως προσφέρει έντονη πολυτέλεια σε συνδυασμό με μια πιο λιτή διάταξη και το νέο ψηφιακό πίνακα οργάνων που πρωτοεμφανίστηκε στο νέο TT.

Το νέο Audi Q7 θα παρουσιαστεί επισήμως τον Ιανουάριο στο σαλόνι αυτοκινήτου βορείου Αμερικής (NAIAS), με τις ευρωπαϊκές πωλήσεις του να ξεκινούν την άνοιξη του 2015 και τις πρώτες παραδόσεις να υπολογίζονται προς το καλοκαίρι.

Διαβάστε ακόμη: