Το Audi Q8 Concept είναι ένα τετραθέσιο Q7 Coupe

Το Audi Q8 Concept που αποκάλυψαν οι Γερμανοί στο Ντιτρόιτ είναι ακριβώς αυτό που περιμέναμε: ένα coupeδοειδές Q7, με χαμηλότερη οροφή, παράθυρα χωρίς πλαίσια και ένα πιο δυναμικό προφίλ ώστε να τοποθετηθεί απέναντι στη Mercedes-Benz GLE Coupe.

Ιδιαίτερα δυναμικές γραμμές για το μεγάλο Audi Q8 Concept.

Είναι ένα μεγάλο SUV coupe και όσο αντίθετα αν ακούγονται αυτές οι δύο έννοιες, τόσο μόδα τείνουν να γίνουν στην παγκόσμια αγορά. Το Q8 Concept είναι ελαφρώς μικρότερο από το Q7, στο οποίο και βασίζεται, ενώ όλα δείχνουν πως το πρωτότυπο είναι έτοιμο για να μπει στο δρόμο της παραγωγής.
Το Audi Q8 Concept που αποκαλύφθηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου Βορείου Αμερικής (NAIAS), είναι plug-in υβριδικό συνδυάζοντας τον 3.0 TFSI V6 της εταιρίας με έναν ηλεκτροκινητήρα 100 kW που αντλεί ισχύ από μια μπαταρία ιόντων λιθίου 17,9 kWh. Το πρωτότυπο σύμφωνα με την Audi μπορεί να καλύψει σχεδόν 100 km αποκλειστικά κινούμενο με ηλεκτρισμό, ενώ η συνδυαστική αυτονομία του μπορεί να φτάσει στα 993 Km.

Ανάμεσα σε άλλα χαρακτηριστικά του Q8 συμπεριλαμβάνονται η αερανάρτηση της Audi, αλλά και το αποκλειστικά 4-θέσιο εσωτερικό σε αντίθεση με το 7-θέσιο Q7. Βέβαια αυτό είναι για την ώρα ένα πρωτότυπο, οπότε και πολλά μπορούν να αλλάξουν μέχρι το τελικό μοντέλο παραγωγής… όταν έρθει αυτό, πιθανότατα μέσα στο 2018.

Η χαμηλή γραμμή οροφής και σχεδίαση που αρμόζει σε coupe χαρακτηρίζουν τη σιλουέτα του Audi Q8.

Ιδιαίτερα δυναμικό και το πίσω μέρος.

Εντυπωσιακές οι απολήξεις της εξάτμισης δε συμφωνείτε; Κοιτάξτε ξανά…

Εμπρός το Audi Q8 Concept ξεχωρίζει από την τεράστια μάσκα και τα μεγάλα ανοίγματα στον προφυλακτήρα.

Το πρωτότυπο είναι ένα μοντέλο e-tron με τεχνολογία plug-in hybrid.

Πίσω θα καθίσουν μόνο δύο επιβάτες.

Το εσωτερικό δείχνει τις σχεδιαστικές προθέσεις της Audi για το μέλλον.