Αυτό είναι το νέο Toyota RAV4

Η Toyota αποκάλυψε το νέο RAV4 το οποίο έρχεται το 2019 σε εκδόσεις βενζίνης και Hybrid. Το νέο μοντέλο εκτός από πιο ποιοτικό, είναι πιο ευρύχωρο, πιο προηγμένο και πιο σκληροτράχηλο.

Toyota RAV4

Αυτό είναι το εντελώς νέο Toyota RAV4 που πριν μερικές ημέρες αποκαλύφθηκε στη Νέα Υόρκη. Το νέο SUV των Ιαπώνων βασίζεται στη νέα πλατφόρμα Toyota New Global Architecture (TNGA) και ξεχωρίζει βεβαίως για τη σκληροτράχηλη και δυναμική του εμφάνιση.

Με μήκος στα 4,6 μέτρα, το νέο RAV4 είναι ανεπαίσθητα μεγαλύτερο από το μοντέλο που αντικαθιστά και ελαφρώς φαρδύτερο, εκεί στα 1,85 μ. Έχει μεγαλύτερο μεταξόνιο και μικρότερους προβόλους, με αποτέλεσμα να αυξάνονται και οι χώροι στην καμπίνα. Αυξημένη είναι και η απόσταση από το έδαφος, κάνοντας το πιο εύχρηστο σε εκτός δρόμου μονοπάτια σε συνδυασμό με ένα νέο σύστημα αυτόματης τετρακίνησης.

Toyota RAV4

RAV4 και σε υβριδικό

Όπως μας έχει συνηθίσει άλλωστε η Toyota με τα τελευταία μοντέλα της, έτσι και το RAV4 θα έρθει σε εκδόσεις βενζίνης αλλά και σε υβριδικό. Καμία αναφορά σε εκδόσεις diesel, οι οποίες παραμένουν εκτός πλάνου για την ιαπωνική φίρμα. Έτσι, σε βενζίνη θα έχουμε έναν κινητήρα 2.0 λίτρων, ο οποίος θα συνδυάζεται με μηχανικό αλλά και αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Η υβριδική έκδοση θα συνδυάζει έναν βενζινοκινητήρα 2,5 λίτρων με έναν ηλεκτροκινητήρα.

Η μετάδοση στην έκδοση βενζίνης θα γίνεται στους εμπρός τροχούς, με τις τετρακίνητες εκδόσεις να στέλνουν ροπή στον πίσω άξονα όσο και όταν χρειαστεί. Από την άλλη, το RAV4 Hybrid θα έχει τετρακίνηση χωρίς διαφορικό, αφού τους πίσω τροχούς θα κινεί ανεξάρτητα ο ηλεκτροκινητήρας του υβριδικού συστήματος.

Περισσότερες τεχνικές λεπτομέρειες για το νέο μοντέλο δεν έχουν γίνει γνωστές προς το παρόν. Το νέο Toyota RAV4 αναμένεται στην αγορά το πρώτο τρίμηνο του 2019.

Toyota RAV4 Toyota RAV4