Το Volkswagen Tiguan είναι το “Best in Class” του Euro NCAP

Το νέο Tiguan κατέκτησε τη διάκριση “Best in Class” στην κατηγορία των μικρών off-roader από τον ανεξάρτητο οργανισμό Euro NCAP. Το SUV της Volkswagen προσφέρει κορυφαία ασφάλεια ενηλίκων και παιδιών και διατίθεται με πλήρη εξοπλισμό ασφαλείας.
Κορυφαίο σε ασφάλεια το 2016 το Volkswagen Tiguan.
Το συγκεκριμένο βραβείο κατατάσσει το Volkswagen Tiguan (διαβάστε τη δοκιμή μας εδώ) ανάμεσα στα ασφαλέστερα οχήματα στην κατηγορία του. Ήδη τον Ιούνιο, το Tiguan πέρασε τις απαιτητικές δοκιμές πρόσκρουσης και κατέκτησε την υψηλότερη βαθμολογία των 5 αστέρων. Ειδικά το 2016, οι προδιαγραφές των δοκιμών του Euro NCAP έγιναν ακόμα πιο αυστηρές, με τη χρήση νέων dummies-παιδιά για την πιο ακριβή προσομοίωση των ανήλικων επιβατών. Το Tiguan πέτυχε κορυφαία αποτελέσματα στον τομέα της προστασίας ενηλίκων και παιδιών. Χάρη στο στάνταρ σύστημα ISOFIX και τα άγκιστρα παιδικών καθισμάτων τύπου Top Tether, σε συνδυασμό με τους προεντατήρες των ζωνών ασφαλείας για τη 2η σειρά των καθισμάτων, τόσο τα παιδιά όσο και οι ενήλικες είναι εξαιρετικά προστατευμένοι σε οποιαδήποτε περίπτωση εμπρόσθιας ή πλευρικής σύγκρουσης.
Στον τομέα της προστασίας των πεζών, τα δομικά στοιχεία του Tiguan αξιολογήθηκαν επίσης θετικά. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται η συμπεριφορά του “ενεργού καπό” το οποίο είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να βοηθά στον περιορισμό των εγκεφαλικών τραυματισμών σε περιπτώσεις σύγκρουσης. Το VW Tiguan διαθέτει ακόμη συστήματα παρακολούθησης πεζών, καθώς και παρακολούθησης της εμπρόσθιας κυκλοφορίας τα οποία ελαχιστοποιούν τις σοβαρές επιπτώσεις ενός ατυχήματος, ενώ στην καλύτερη περίπτωση αποτρέπουν ακόμα και την ίδια τη σύγκρουση.
Ο οργανισμός Euro NCAP δημοσιοποιεί κάθε χρόνο μία λίστα με τα μοντέλα που έλαβαν την κορυφαία βαθμολογία. Για το 2016 στις ιδιαίτερα απαιτητικές και αυστηρές διαδικασίες των δοκιμών πρόσκρουσης υπεβλήθησαν συνολικά 22 μοντέλα διαφόρων κατασκευαστών. Τον προηγούμενο χρόνο, ο τίτλος του “Best in Class” είχε απονεμηθεί στο Volkswagen Touran.