Το Citroën C-Aircross Concept είναι ένα C3 εκτός δρόμου

Το όραμα τους για ένα μικρό crossover βασισμένο στο νέο C3 παρουσιάζουν οι σχεδιαστές της Citroën, σε μια προσπάθεια να τραβήξουν αντιδράσεις και σχόλια πριν εισχωρήσουν σε μια νέα κατηγορία της αγοράς. Αυτό είναι το Citroën C-Aircross Concept που θα αποκαλυφθεί επισήμως στις αρχές Μαρτίου στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης και ναι, είναι ένα αστικό crossover που πιθανώς να αποτελέσει την επόμενη προσθήκη στη γκάμα του νέου C3 (δείτε την POV video-δοκιμή του C3 εδώ).
Αυτό που κάνει το C-Aircross Concept ξεχωριστό -εκτός από το προφανές εκτός δρόμου παρουσιαστικό του- είναι η απλοποιημένη σχεδίαση στην καμπίνα, τα ευχάριστα χρώματα αλλά και οι αντίθετα ανοιγόμενα πόρτες. Άλλωστε αυτό είναι ένα λεγόμενο showcar, ένα πρωτότυπο που απέχει από την ιδέα της παραγωγής, οπότε το μοναδικό όριο είναι η φαντασία των σχεδιαστών. Το C-Aircross διαθέτει ακόμη έγχρωμο head-up display, τιμόνι με μία ακτίνα και “αιωρούμενα” χειριστήρια, πλευρικές κάμερες αντί για καθρέπτες και μια θήκη για smartphone με ασύρματη φόρτιση.
Το αστικό crossover concept της Citroën δε θα πει όχι όμως και σε λίγο off-road, αφού εξοπλίζεται με το σύστημα Grip Control, το οποίο παρά την κίνηση εμπρός ρυθμίζει τα ηλεκτρονικά βοηθήματα για οδήγηση σε χώμα, άμμο ή χιόνι, εκτός φυσικά από την τυπική οδήγηση σε νορμάλ συνθήκες.
Ποιά θα είναι τελικά η μοίρα του εντυπωσιακά “φρέσκου” Citroën C-Aircross Concept δε το γνωρίζουμε, αν και είναι πολύ πιθανό όντως να αποτελέσει τη βάση για το C3 Crossover. Το σίγουρο είναι πως θα το δούμε στις αρχές Μαρτίου στην έκθεση της Γενεύης.
Το εσωτερικό του μέλλοντος έχει ελάχιστους έως καθόλου διακόπτες…

Εκτός δρόμου παρουσιαστικό για το Citroen C-Aircross Concept.

Αντίθετα ανοιγόμενες πόρτες για άνεση και ευκολία πρόσβασης.