Το Dacia Duster περνάει στη 2η γενιά του πλήρως ανανεωμένο και επανασχεδιασμένο εξωτερικά και εσωτερικά. Το νέο μοντέλο έρχεται με μια σειρά προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης, ενώ είναι πιο ολοκληρωμένο από ποτέ. Παρά τη σημαντική αναβάθμιση σε όλα τα επίπεδα, το νέο Duster διατίθεται στις ίδιες χαμηλές τιμές όπως και ο προκάτοχος του, διατηρώντας στο ακέραιο τον κορυφαίο value for money χαρακτήρα του!

Το νέο Dacia Duster με μια ματιά

Η νέα γενιά Duster έχει νέα και πιο δυναμική σχείαση. Έχει όμως και πλήρως επανασχεδιασμένο εσωτερικό με έμφαση στην άνεση και στην ποιότητα. Διαθέτει νέα στοιχεία εξοπλισμού που κάνουν πιο εύκολη την καθημερινή χρήση του αυτοκινήτου και νέα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης για μεγαλύτερη ασφάλεια εντός και εκτός δρόμου διαδρομές.

Νέο Dacia Duster

Το αμάξωμα χαρακτηρίζεται από δυναμικές γραμμές που ενισχύουν το στιβαρό χαρακτήρα του. Η νέα σχεδίαση εμπρός περιλαμβάνει μια μεγάλη γρίλια και τοποθετημένα στα άκρα φωτιστικά σώματα, αλλά και νέα φώτα ημέρας LED. Στο πλάι, η κάτω γραμμή των παραθύρων έχει ανέβει ψηλότερα, ενισχύοντας την αίσθηση στιβαρότητας και ασφάλειας. Το παρμπρίζ ήρθε πιο μπροστά κατά 100χλστ. και είναι πιο κάθετο με αποτέλεσμα η καμπίνα των επιβατών να έχει μια πιο ευρύχωρη αίσθηση. Νέες είναι και οι μπάρες αλουμινίου στην οροφή, προσδίδοντας ένα πιο δυναμικό προφίλ. Πίσω, τα φαρδύτερα φτερά ενισχύουν το παρουσιαστικό, ενώ τα φώτα είναι τετραγωνισμένα και τοποθετημένα στις άκρες του αμαξώματος. Οι προστατευτικές ποδιές εμπρός και πίσω τονίζουν τον περιπετειώδη χαρακτήρα του μοντέλου.

Στο εσωτερικό

Η εστίαση βρίσκεται στη εντελώς αναθεωρημένη θέση οδήγησης, η οποία τώρα προσφέρει κορυφαία άνεση και πρακτικότητα στις καθημερινές μετακινήσεις. Οι αναλογίες του ταμπλό είναι πιο μεγάλες,ε νώ στην κεντρική κονσόλα η οθόνη του συστήματος multimedia είναι ψηλότερα για πιο εύκολη χρήση. Νέοι είναι και οι διακόπτες στην κεντρική κονσόλα, η οποία πλέον έχει καλύτερους αποθηκευτικούς χώρους. Ο επιλογέας του συστήματος 4κινησης βρίσκεται πλέον σε βέλτιστη θέση, δίπλα στο χειρόφρενο.

Τη συνολικά αναβαθμισμένη εικόνα στο εσωτερικό ενισχύουν σημαντικά τα πιο στιβαρά πάνελ εσωτερικά στις πόρτες, οι ευχάριστες στην αφή επενδύσεις και υφάσματα, ο μικρότερος επιλογέας ταχυτήτων και το δερμάτινο τιμόνι (ανάλογα με την έκδοση). Συνολικά το φινίρισμα και η συναρμογή έχουν αναβαθμιστεί σημαντικά, ενώ τα νέα υλικά στην ηχομόνωση εξασφαλίζουν μειωμένους θορύβους κατά 50%. Βελτιωμένοι είναι και οι αποθηκευτικοί χώροι, με το νέο Duster να έχει μεταξύ άλλων και ένα νέο συρτάρι 2,8 λίτρων κάτω από το κάθισμα του συνοδηγού. Ο χώρος αποσκευών μετρά 478 λίτρα στην έκδοση 2WD και 467 λίτρα στην τετρακίνητη.

Ικανό εκτός δρόμου

Το νέο Dacia Duster έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά τα οποία το καθιστούν ικανό στις εκτός δρόμου διαδρομές. Η ελάχιστη απόσταση από το έδαφος είναι 210 χλστ., ενώ έχει γωνία προσέγγισης 30°, γωνία διαφυγής 34° (33° έκδοση 4WD) και γωνία ράμπας 21°.

Οι κινητήρες του Dacia Duster

Η νέα γενιά συνεχίζει να εφοδιάζεται με κινητήρες της Renault. Έτσι, σε βενζίνη έχουμε τον 1.6 SCe με 115 ίππους, ο οποίος διατίθεται σε εκδόσεις 2WD και 4WD. Ο κινητήρας πετρελαίου 1.5 dCi με 110 ίππους διατίθεται επίσης με κίνηση εμπρός ή τετρακίνηση και συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο, αλλά και με αυτόματο διπλού συμπλέκτη EDC στην έκδοση 2WD.

Συστήματα υποστήριξης του οδηγού

Το νέο Duster εφοδιάζεται με μια σειρά χρήσιμων οδηγικών βοηθημάτων για μεγαλύτερη ενεργητική ασφάλεια. Έτσι υπάρχει το “Blind Spot Warning” που αποτελείται από 4 αισθητήρες υπερήχων τοποθετημένων στο εμπρός και πίσω μέρος του οχήματος. Οι αισθητήρες εντοπίζουν οχήματα που κινούνται στις πλευρές του αυτοκινήτου σε ένα πλαίσιο απόστασης 3-5 μέτρων. Μια προειδοποιητική λυχνία ανάβει στους εξωτερικούς καθρέπτες όταν υπάρχει όχημα στην τυφλή γωνία του Duster ειδοποιώντας τον οδηγό. Το σύστημα λειτουργεί σε ταχύτητες από 30 έως 140 km/h. Διαθέσιμο είναι και το Cruise Control με σύστημα περιορισμού ταχύτητας που επιτρέπει στον οδηγό είτε να επιλέξει την ταχύτητα που επιθυμεί και να τη διατηρεί σταθερή, είτε να επιλέξει την ταχύτητα που δεν θέλει να ξεπεράσει.

Τιμές

Παρά τη σημαντική αναβάθμιση σε όλα τα επίπεδα, το νέο Dacia Duster διατίθεται στις δημοφιλέστερες εκδόσεις του στην Ελληνική αγορά χωρίς απολύτως καμία αύξηση της τιμής σε σχέση με το μοντέλο της προηγούμενες γενιάς. Αυτό σημαίνει ότι η γκάμα ξεκινά από τις μόλις 13.670 ευρώ, ενώ η πλήρως εξοπλισμένη έκδοση 1.5 dCi 110 4Χ4 Sportive, παραμένει σταθερά στις 17.350 ευρώ. Σταθερή παραμένει και η διάθεση του μοντέλου με 5 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση και 3 χρόνια οδική βοήθεια.