Θα μας τρελάνουν οι Κινέζοι με το Lynk & Co 01

Οι Κινέζοι σε φουλ επίθεση με το Lynk & Co 01, ένα crossover που δεν ξέραμε μέχρι χθες και σήμερα θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ως ένα από τα πιο “connected” αυτοκίνητα της αγοράς.
Αυτό είναι το Lynk & Co 01, το οποίο μπορείς να κάνεις ακόμη και “share” μέσω App.
Ποια είναι η Lynk & Co; Πρόκειται για το νέο μέλος στην οικογένεια της Geely, τη μεγάλη κινεζική φίρμα που έχει στην κατοχή της μεταξύ άλλων και την ίδια τη Volvo. Και αυτό είναι το πρώτο μοντέλο της Lynk & Co -που χωρίς καμία απολύτως πρωτοτυπία ονομάζεται 01- ένα μικρομεσαίο crossover που βασίζεται στην ολοκαίνουρια πλατφόρμα που θα χρησιμοποιηθεί στο αναμενόμενο Volvo XC40, ενώ σχεδιάστηκε μάλιστα υπό την επίβλεψη του Peter Horbury, του πρώην αρχισχεδιαστή της Volvo.

Εντάξει, η σχεδίαση του -κυρίως εμπρός- θυμίζει κάτι Kia Sportage ή ακόμη και από Porsche Cayenne, αλλά ακόμη κι έτσι το Lynk & Co 01 δείχνει ποιοτικότερο από άλλες κινέζικες κατασκευές που έχουμε δει. Ωστόσο δεν είναι η σχεδίαση του που το κάνει τόσο δημοφιλές αλλά οι πρωτοποριακές τεχνολογίας συνδεσιμότητας που ενσωματώνει, αφού διαθέτει μόνιμη σύνδεση στο internet και δυνατότητα ψηφιακού κλειδιού μέσω app που μπορούμε μάλιστα να κάνουμε και “share” με τους φίλους ή συγγενείς μας!

Στο εσωτερικό υπάρχει μια μεγάλη οθόνη 10,1 ιντσών και παρέχει τα πάντα όλα με χρήση cloud μάλιστα, υπηρεσία που παρέχει η ίδια η εταιρία. Όσο για τους κινητήρες, εδώ η Volvo κάνει share τους κινητήρες 2.0 και 1.5lt βενζίνης, ενώ διαθέσιμες είναι υβριδικές και ηλεκτρικές εκδόσεις.

Το κερασάκι το αφήσαμε βεβαίως για το τέλος, αφού το Lynk & Co 01 δε θα μπορεί κανείς να το αποκτήσει με τον παραδοσιακό τρόπο, αλλά μόνο μέσω internet και του αποκαλούμενου Lynk Store.

Το Lynk 01 βασίζεται στο δάπεδο του επερχόμενου Volvo XC40.

Στο εσωτερικό υπάρχει Internet με υπηρεσίες cloud, αλλά και μια εντυπωσιακή σχεδίαση με επιρροές από Volvo μεριά.